Șoarecii hrăniți timp de o lună cu echivalentul unei diete fast-food, bogată în grăsimi saturate, zahăr și sare, fără legume, fructe sau fibre, au avut un nivel mai ridicat de celule imunitare în organism, același ca în cazul unei infecții, scrie Science Alert.
Mai mult decât atât, efectele acestui tip de mâncare persistă pe un termen foarte lung.
Creșterea numărului de celule albe (granulocite și monocite) a indicat că anumite gene responsabile pentru generarea celulelor imunitare au fost activate de dietă. Acest aspect este important întrucât se știe din studiile anterioare că genele au o memorie care le face să „țină minte” atacurile biologice și să producă în mod constant granulocite și monocite. Altfel spus, odată ce corpul a început să reacționeze la o dietă de tip fast-food, întoarcerea la o dietă sănătoasă poate să nu fie suficientă pentru a produce schimbări în producerea celulelor imunitare, cel puțin nu într-un timp scurt.
Citește continuarea în Descoperă!