O nouă boală misterioasă a apărut în Africa. Simptomele sunt similare Ebolei, iar trei oameni au murit deja din cauza virusului
Tanzania investighează o boală misterioase care a apărut în sudul țării și care a ucis trei persoane. În total, 13 cazuri au fost raportate în regiunea Lindi, pacienții având simptome similare cu Ebola sau Marburg.
Pacienții au prezentat febră, dureri de cap puternice, oboseală și sângerare, în special de la nas.
Ministerul Sănătății spune că rezultatele testelor preliminare de laborator exclud virusurile Ebola și Marburg în aceste cazuri.
Urmărirea contactelor era în curs de desfășurare și cinci persoane se află în prezent în izolare, conform unor surse citate de BBC.
Dr. Aifelo Sichalwe, principalul oficial sanitar din Tanzania, le-a cerut oamenilor să rămână calmi pe măsură ce investigațiile continuă.
În continuare, el a îndemnat pe oricine care prezintă simptome similare să solicite imediat asistență medicală.
Și Coreea de Nord este afectată de o boală misterioasă
Cel puțin 800 de familii din Coreea de Nord suferă de o boală misterioasă pe care autoritățile de le Phenian au numit-o „epidemie enterică acută”, dar spun că ar putea fi vorba de holeră sau febră tifoidă. Cazurile semnalate au fost înregistrate în provincia Hwanghae din sud.
Noua epidemie pune și mai multă presiune asupra țării izolate, care se luptă cu lipsa de alimente și cu un val nou de infectări cu COVID-19.
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ar fi trimis medicamente „pregătite de familia sa” în sud-vestul țării, în regiunea care se luptă cu noua epidemie.
Agenția media de stat a țării, KCNA, a anunțat că măsurile luate de autorități au inclus carantina, „depistarea intensivă a tuturor rezidenților” și tratamentul special și monitorizarea persoanelor vulnerabile, cum ar fi copiii și persoanele în vârstă.
O „echipă națională de diagnostic și tratament rapid” lucrează deja cu oficialii locali din domeniul sănătății și se iau măsuri pentru a se asigura că agricultura nu este perturbată în zona agricolă cheie, a mai anunțat agenția.
În același timp, se fac lucrări de dezinfecție, inclusiv a apelor uzate și a altor deșeuri, pentru a asigura siguranța apei potabile și a apei menajere.
Coreea de Nord a recunoscut, abia în primăvara acestui an, că se confruntă cu multe cazuri de COVID-19, dar chiar și așa oficialii nord-coreeni au refuzat ajutorul internațional, inclusiv vaccinurile împotriva noului coronavirus.