09:29
Georgiana Sîrbu, o româncă stabilită în Spania, postează videoclipuri pe TikTok. Nu sunt cu dansuri, machiaj, modă, parodii sau cumpărături. E vorba despre risipa de resurse, fiind încă o dovadă că TikTok poate să fie folosit pentru scopuri umanitare și educaționale.
Ea le împărtășește celorlalți utilizatori „comori” culinare preparate în containerele de gunoi ale magazinelor locale în timp ce prețurile la alimente cresc din cauza inflației galopante.
O româncă din Spania luptă împotriva risipei de alimente
Georgiana Sîrbu se duce în fiecare zi să ia ciuperci, căpșuni, morcov, ardei, ceapă, dovlecei și pătrunjel. Nu le alege de pe rafturile unui supermarket, ci îi sunt transportate de la un magazin local. În ultimul clip, ea a primit cinci lăzi cu căpșuni coapte, frumoase, care nu erau storcite. Numai bune de consumat. Dar fiindcă nu s-au vândut, magazinul local urma să le arunce la gunoi după o zi de stat pe rafturi. În România, prețul mediu la căpșuni este de 47.96 Lei/Kg. Multe dintre ele, pentru că nu sunt vândute din pricina prețului prea mare pentru majoritatea românilor cu venituri mici, sunt aruncate la gunoi.