Un medic din Turcia avertizează că anumite substanțe pe care le întâlnim în foarte multe alimente sunt extrem de periculoase pentru sănătatea noastră, fiind cancerigene! Printre aditivii periculoși, spune medicul, sunt nitrații care prelungesc viața produselor alimentare.
„Cancerul este cauzat în proporţie de 90% de factorii de mediu. Restul de 10% sunt factori genetici. Dintre factorii de mediu, pe primul loc este fumatul, apoi condiţiile de viaţă, obezitatea şi produsele cu aditivi”, a spus prof. dr. Dutgu Derin la Antena 3.
Potrivit medicului, printre aditivii folosiţi se numără nitraţii care prelungesc viaţa produselor. În corp, există nitraţi şi nitriţi. Dar nitraţii se transformă în nitriţi, devenind cancerigeni”, atenţionează dr. Duygu Derin.
Potrivit sursei citate, pe etichetele produselor alimentare aceşti aditivi apar sub forma E-urilor, de la E-22 şi până la E-122, spune medicul, care subliniază că „ele prelungesc viaţa alimentelor, însă au efecte secundare care provoacă cancerul”.
Medicul mai avertizează că și dulciurile care provoacă obezitatea duc şi la cancer, în special de colon şi de sân, dar toate cancerele asociate cu obezitatea au drept cauză, mai mult sau mai puţin, aceste substanţe.