Pâinea prăjită în mod incorect poate cauza CANCER, susține un profesor de gastronomie
Pâinea prăjită în mod incorect poate provoca cancer, declară un profesor de gastronomie.
Aceasta poate deveni cancerigenă în urma unui proces care o face mai gustoasă, dar și nocivă pentru sănătate. Profesorul spune că același principiu e valabil și în cazul cartofilor.
Pâinea prăjită – când poate fi cancerigenă?
Dan C. Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare la USAMV Cluj-Napoca, vorbește despre procesul de prăjirea pâinii.
„Acrilamida reprezintă o substanță chimică cancerigenă ce se formează în procesul de gătire la temperaturi ridicate a alimentelor bogate în amidon, cum ar fi pâinea și cartofii, atunci când acestea încep să capete o culoare maro închis”.
Profesorul recomandă ca pâinea prăjită să fie consumată numai când are o nuanță mai deschisă. Regula este valabilă și pentru cartofi.