Multe persoane își încep ziua cu o cană fierbite cu ceai. De cele mai multe ori, pentru prepararea acestuia sunt folosite pliculețele din comerț. Specialiștii avertizează însă că obiceiul nu este tocmai sănătos, întrucât aceste pliculețe pot conține substanțe nocive pentru organism, scrie csid.ro.
Un studiu realizat de GlaucusResearch arată că peste 91% din sortimentele de ceai testate au niveluri de pesticide care depășesc limita maximă admisă de autoritățile de sănătate din Statele Unite. De exemplu, un sortiment de ceai contra insomniei are printre ingrediente și propaclor, compus cu potențial cancerigen conform legilor americane.
De asemenea, într-un sortiment de ceai destinat relaxării, au fost descoperite urme de propargit – substanță cancerigenă și toxică.
Nici ceaiurile parfumate nu sunt complet sănătoase. Asta pentru că pe lista de ingrediente a acestora se regăsesc și arome artificiale, realizate în urma unui proces chimic în se folosește gudron de cărbune.