Pericolul pe care îl ascunde consumul de popcorn

Publicat: 03 08. 2015, 21:08

Pe eticheta unei pungi de popcorn pentru microunde apar mult mai multe ingrediente decât ”banalele” boabe de porumb și sare. Majoritatea pungilor conțin ulei de soia parțial hidrogenat, una dintre cele mai toxice grăsimi trans, precum și alte tipuri de grăsimi nesănătoase. De departe, însă, cele mai periculuase sunt aromele artificiale oferite de aditivi alimentari nocivi.

Medicii atrag atenția că pot apărea grave probleme respiratorii în urma consumului regulat de popcorn, în special cele cu unt, care prin prepararea la cuptorul cu microunde emană o substanță aromată numită diacetil, scrie stiridecluj.ro.

Potrivit unui expert american, popcornul nu se „oprește” numai la plămâni: floricelele la pungă, făcute la microunde, pun în pericol chiar și fertilitatea. În ambalaj este o substanță chimică ce trece în floricele și de acolo în organism, unde acest acid ramane timp de mai mulți ani, acumulându-se până la cote alarmante, și putând astfel cauza infertilitatea, avertizează experții.

Nu în ultimul rând, floricelele de porumb conțin foarte multe calorii. Un studiu realizat în cinematografele din SUA a arătat că o pungă de popcorn de mărime medie și o băutură conțin aproximativ 1.600 de calorii, asta în condițiile în care necesarul unui adult activ pe zi ar fi de 2000 de calorii.