PORTOCALA previne apariția ACNEEI și hidratează PIELEA. Cinci BENEFICII pentru sănătate
Portocala previne apariția acneei
Portocalele sunt fructe bogate în vitamina A, care previne dezvoltarea și răspândirea bacteriilor și virusurilor în organism. De asemenea, această vitamină este des utilizată ca ingredient de bază în produsele cosmetice antiacneice, deoarece reduce inflamația și, astfel, îmbunătățește aspectul pielii. Totodată, acidul citric are puternice efecte exfoliante, înlăturând cu succes celulele moarte de la suprafața pielii și micșorând porii, prevenind astfel apariția acneei.
Portocala hidratează în profunzime pielea
Acidul citric este un compus-cheie în ameliorarea aspectului ridurilor și catifelarea pielii. Se găsește în toate citricele și este utilizat inclusiv în produsele cosmetice exfoliante, deoarece curăță bine, dar hidratează în același timp pielea.
Datorită antioxidanților din compoziție, portocalele te protejează de efectul nociv al soarelui, protejându-ți pielea de diverse probleme și prevenind totodată cancerul de piele.
Portocala poate avea efecte anticancerigene
Un studiu publicat în revista științifică American Journal of Epidemiology concluzionează că un consum regulat de banane, portocale și suc de portocale în primii doi ani de viață poate scădea riscul de apariție a leucemiei.
Fiind o sursă bogată în vitamina C, un puternic antioxidant, portocalele ajută, de asemenea, la combaterea radicalilor liberi responsabili de instalarea cancerului. Conținutul crescut de fibre din portocale este benefic și în prevenirea cancerului colorectal.
Portocala menține inima sănătoasă
Fibrele, potasiul, vitamina C și colina din compoziția portocalelor sunt substanțe care contribuie la menținerea stării generale de sănătate, dar în special a sănătății inimii. Totodată, aportul considerabil de potasiu previne pierderea masei musculare, atacul cerebral, menține sănătatea oaselor și reduce riscul de formare a pietrelor la rinichi.
Portocala previne sau ține sub control diabetul
Studiile arată că persoanele diagnosticate cu diabet de tip 1 care au un regim alimentar bogat în fibre au glicemia în parametri normali, iar cele cu diabet de tip 2 pot sesiza o îmbunătățire a nivelului de zahăr din sânge, a lipidelor și a insulinei. Cu toate acestea, portocalele au un conținut destul de mare de fructoză, motiv pentru care trebuie consumate cu moderație de către persoanele cu diabet.
De asemnea, portocala poate fi un aliat de nădejde în bucătărie.
Tortul de portocale:
Mai multe informații despre beneficiile portocalei pe CSID