Postul intermitent – beneficii pentru SĂNĂTATE. Medic: „Ajută la regenerarea stomacului și poți scăpa de ficatul gras”
Ce este Postul intermitent? Este o dietă alimentară care presupune renunțarea la anumite mese de peste zi. De asemenea, trebuie consumată doar apă, ceai sau cafea, însă, fără zahăr sau lapte.
Doritorii care vor să țină Postul intermitent renunță la mâncare pentru a lăsa sistemul digestiv să se odihnească.
Iată câteva dintre beneficiile postului intermitent și de ce recomandă doctorul Cezar acest tip de post.
Oamenii nu pot mânca frecvent
Potrivit medicului nutriționist, specia Homo sapiens sapiens nu este adaptată pentru mâncatul frecvent, iar postul intermitent este o acțiune voluntară și presupune mese regulate.
Pe durata postului intermitent organismul are mai multă energie și mitocondriile sunt mai sănătoase. Prin post intermitent vei căpăta flexibilitate metabolică. Celulele vor funcționa precum un motor hibrid. Nu vei mai simți atât de des senzația de foame, iar după post mâncarea este mai gustoasă decât și se părea înainte.
Postul intermitent ajută la slăbire. Medicul ne îndeamnă să consumăm hrană de calitate, densă nutritiv, și nu calorii goale. Un alt beneficiu este faptul că protejează corpul de uzură, ajutând la slăbire, dar fără să solicite organismul.
Doctorul Cezar: Postul intermitent ajută la regenerare
„Nu există medicamente care să aibă beneficii mai mari pentru creier ca postul intermitent. Postul intermitent ajută la vindecarea gastritei, deoarece stomacul nu mai secretă acid gastric, ci doar un mucus protector. Astfel, stomacul începe să se vindece și să se regenereze. De asemenea, scapi de ficatul gras”, mai spune medicul.
„Chiar dacă în timpul postului se pierde glicogen și apă, iar mușchiul este mai puțin pompat, fibra musculară nu se pierde. În acest fel te poți dezvolta armonios, atletic și sănătos”, spune Cezar.
Cel mai mare beneficiu al postului intermitent este longevitatea.
Citește și: Nutriționista Mihaela Bilic, ADEVĂRUL despre postul intermitent. Cât de sănătos este să mănânci trei mese pe zi