Prăjiturile RAW-VEGAN sunt la modă. Nu au gluten, lapte, ouă și nici zahăr rafinat

Publicat: 02 06. 2024, 22:02
Prăjituri fără gluten. Sursa Foto - Envato

Prăjiturile raw-vegan arată spectaculos, dar sunt și scumpe.  Nu conțin lapte, sunt fără gluten și fără zahăr rafinat.  

Sunt 100% naturale și 100% pe bază de plante, deci sunt nutritive.

Sunt preparate din mac, nuci, ulei de cocos, fructe și hrișcă, plus îndulcitori naturali,  potrivit Metro.

Prăjiturile raw-vegan au între 100 și 200 calorii, în funcție și de porție. Prăjiturile obișnuite cu zahăr, unt, ouă și lapte au între 300 și 500 calorii.

Pot veganii să mănânce prăjitură? Da, cu siguranță pot, cu condiția ca tortul să nu conțină lapte, unt, ouă, miere sau orice alte ingrediente de origine animală.  

Dar este sănătos un tort vegan?

Vai, nu. În timp ce o dietă vegană poate fi foarte sănătoasă din anumite perspective, are și potențialul de a fi la fel de nesănătoasă.  

Cheia este să ai mereu echilibru în viața ta și să nu mănânci prea mult,  mai ales din deserturi, scrie Healthy Vix

Mulți oameni cred că prăjiturile vegane sunt alternativa perfectă sănătoasă la prăjiturile tradiționale. Dar pot fi la fel de nocive dacă conțin îndulcitori și sunt consumate în exces.

 

 

Citește și: Adevărul despre dietele fără gluten. Când ar trebui consumate de persoanele care nu suferă de intoleranță la această proteină