Premieră medicală: britanicii au creat primul tratament împotriva cancerului pancreatic, fără efecte secundare
Substanța, denumită ,,IMM-101″, este considerată un pas înainte în domeniul medicinei, deoarece boala pe care o tratează îi ucide pe cei afectați în numai câteva luni de la apariție.
Potrivit Descoperă, pacienții care au fost tratați cu noul tip de medicament s-au simțit mult mai bine decât cei tratați cu ajutorul chimioterapiei. Medicii sunt foarte optimiști în privința tratamentului inventat, deși a fost testat doar pe 110 pacienți.
,,Sunt foarte entuziasmat. Este pentru prima dată când avem un tratament ce poate fi un bun candidat pentru lupta împotriva cancerului pancreatic, una dintre cele mai ucigătoare boli. Incidența sa este aproape echivalentă cu mortalitatea pe care o provoacă. Este nemaipomenit”, susține Angus Dalgeish, coordonatorul proiectului de cercetare care a avut ca rezultat producerea medicamentului.
Oamenii de știință sunt cu atât mai mulțumiți de rezultatul dat de IMM-101, cu cât medicamentul nu este toxic pentru organismul uman. Mai mult decât atât, substanța s-a dovedit a fi eficientă în lupta împotriva uneia dintre cele mai greu de tratat forme de cancer, cea de pancreas.
Majoritatea indivizilor analizați (aproximativ 85%) fuseseră diagnosticați cu cancer în metastază. În cadrul etapelor de testare a noii substanțe, cercetătorii au aflat că pacienții care au fost tratați cu ajutorul chimioterapiei aveau o durată medie de viață de 4,4 luni, în timp ce pacienții cărora le-a fost administrat noul tratament trăiau până la 7 luni.
În cadrul studiului pe care l-au realizat, medicii au administrat noua substanță împreună cu gemcitabina, folosită în mod obișnuit în timpul chimioterapiei. Specialiștii au observat apoi că IMM-101 ,,reactivează” acele zone ale sistemului imunitar afectate de apariția cancerului, ajutându-le să identifice tumorile pancreatice, pentru ca substanțele utilizate în timpul chimioterapiei să le poată distruge.
Specialiștii britanici susțin că, totuși, substanța pe care au creat-o nu a produs efecte semnificative în rândul pacienților tratați, deoarece media de viață a acestora a fost de 6,7 luni, în comparație cu media de 5,6 luni demonstrată în cazul indivizilor tratați cu ajutorul chimioterapiei.
Cu toate acestea, cercetătorii sunt optimiști și spun că noul tip de imunoterapie ar putea fi folosit și pentru tratarea altor forme de cancer, nu numai a celei de pancreas.
Sursa: http://bit.ly/2co4XSC.