Un grup de cinci copii ce sufereau de o afecțiune numită microtia, în cadrul căreia urechea externă nu se dezvoltă suficient, au fost supuși operației experimentale. Conform Independent, primul copil ce a fost supus intervenției în urmă cu doi ani și jumătate, iar până în prezent, specialiștii nu au observat semne ale respingerii sau absorbției noilor celule, scrie Descoperă.
În prezent, afecțiunea este tratată prin utilizarea protezelor din silicon sau reconstrucția cartilajului ce a oferit în mai multe rânduri rezultate diferite. Noua tehnică implică scanarea unei urechi neafectate, următorul pas fiind imprimarea 3D a unei matrițe biodegradabilă pe care au fost amplasate mici găuri.
În decursul celor trei luni, celulele cartilajului au început să crească și să capete forma matriței până când aceasta a început să se dezintegreze. În timpul procesului de dezvoltare, urechea este atașată pacientului.
”Este o alternativă uimitoare,” a declarat Tessa Hadlock, chirurg estetician din cadrul spitalului Eye and Ear Infirmary, Boston.