Prima pagină » Primele explicații ale firmei care a livrat oxigenul pentru TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș”

Primele explicații ale firmei care a livrat oxigenul pentru TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș”

Primele explicații ale firmei care a livrat oxigenul pentru TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș”

Compania Linde Gaz România, unul dintre cei mai importanți furnizori de gaze medicinale, a încheiat pe date de 5 aprilie, un contract pentru „lucrări de alimentare cu oxigen medicinal ale containerului mobil ATI”, cu Spitalul „Victor Babeș” din Capitală. Luni seară, la unitatea mobilă de terapie intensivă, au decedat 3 pacienți în urma unei defecțiuni la nivelul instalației de oxigen.

LINDE: „TIR-urile ATI au instalații proprii de distribuție a oxigenului”

Potrivit datelor din SEAP, valoarea acestui contract se ridică la suma de 20.281 lei, aproximativ 4.100 de euro. Într-un răspuns pentru GÂNDUL.RO, reprezentanții Linde Gaz România au precizat că „TIR-urile ATI au instalații proprii de distribuție a oxigenului medical la interior, dotate cu un panou pentru reglarea presiunii”, menționând că acestea nu au fost furnizate sau instalate de compania Linde.

Linde Gaz România a executat în a doua săptămână din aprilie lucrările pentru conectarea instalației de distribuție a oxigenului din dotarea TIR-ului ATI la sursa principală de alimentare și distribuție a oxigenului medical de la spitalul Victor Babeș. TIR-urile ATI au instalații proprii de distribuție a oxigenului medical la interior, dotate cu un panou pentru reglarea presiunii. Acestea nu au fost furnizate sau instalate de compania Linde Gaz România”, au precizat reprezentanții companiei pentru GÂNDUL.RO.

Potrivit datelor din firme.ro, compania Linde Gazar România a fost înființată în anul 1996. În anul 2019, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 683 milioane de lei și un profit de 151 milioanei de lei. Linde Gaz România are în subordine 539 de angajați, potrivit cifrelor din anul 2019.

Ce spune fostul manager de la Spitalul „Victor Babeș”

Fostul manager al Spitalului „Victor Babeș”, Emilian Imbri, a declarat la Digi 24 că unitatea mobilă ATI a fost adusă în incinta spitalului, și nu solicitată de către aceștia.

Este foarte bine că a fost adus având în vedere situația. Spitalul e obligat să asigure personalul care să asigure racordarea, ceea ce s-a făcut cu firme acreditate. În cazul acesta, lucrurile s-au petrecut ca la carte(…).Când e supradozaj sistemul se închide automat. Din câte știu despre construcția acestor TIR-uri, știu că ele sunt automatizate și că există în dotarea lor un sistem care reglează aportul de oxigen și împiedică intrarea spre aceste ventilatoare a unei presiuni mai mari de oxigen”, a mai spus fostul managerul al Spitalului „Victor Babeș”, din Capitală

Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și ... vezi toate articolele

Citește și