Participanții la studiu au consumat zilnic în medie 2,157 de calorii (mai mult în cazul bărbaților, mai puțin în cel al femeilor) și au băut aproximativ 4.2 pahare de apă plată zilnic, aproximativ 30% din totalul de apă necesar. Reducerea caloriilor a dus la o scădere de 78 – 235 de grame de sare, 5-18 grame de zahăr și 7 și 21 grame de colesterol.
Reducerea numărului de calorii și a cantității de sare, zahăr și grăsimi, a fost mai mare la bărbați decât la femei, iar rezultatele au fost și mai mari în cazul persoanelor în vârstă.
Există și alte beneficii care vin odată cu un consum mărit de apă. De exemplu, un studiu din 2014 arată că hidratarea insuficientă are un impact asupra emoțiilor și reacțiilor.
Dacă se mărește cantitatea de apă consumată chiar și cu numai 1%, se reduce totalul caloriilor consumate (cu 8,6 calorii în medie), dar și cantitatea de zahăr, sare și grăsimi saturate, conform CSID.