Produsele alimentare cu un conținut redus de grăsimi pot fi la fel de periculoase pentru siluetă precum cele standard, potrivit unui studiu recent, citat de Daily Mail.
Cercetarea, realizată de Which? pe 12 produse sărace în grăsimi, arată că acestea conțin aproape același număr de calorii, iar unele vin chiar cu un surplus de zahăr.
Spre exemplu, un biscuit digestiv cu ciocolată de la McVitie”s conține 85 de calorii, în timp ce un biscuit „light” conține 77 de calorii. Diferența de opt calorii este nesemnificativă, acestea putând fi arse după un minut de exerciții fizice.
Același studiu a arătat că un iaurt slab de la Tesco are mai multe calorii decât un iaurt standard. În plus, iaurtul fără grăsimi conține 20,2 grame de zahăr la 130 de grame (mai mult de patru lingurițe), în timp ce iaurtul standard la 125 de grame are doar 16,9 grame de zahăr.
Which? a mai realizat și un studiu pe un număr de 1.005 consumatori, dintre care doar 16% știu că un produs „light” trebuie să conțină cu 30% mai puține grăsimi decât unul standard.
Specialiștii recomandă, prin urmare, clienților să analizeze cu atenție eticheta unui produs, pentru a vedea care este valoarea sa nutrițională.