Prima pagină » Sănătate » Prof. dr. Vlad CIUREA, avertisment legat de alimentele nocive pentru creier, la care trebuie să renunțăm numaidecât. „Cele trei prafuri albe toxice”

Prof. dr. Vlad CIUREA, avertisment legat de alimentele nocive pentru creier, la care trebuie să renunțăm numaidecât. „Cele trei prafuri albe toxice”

Prof. dr. Vlad CIUREA, avertisment legat de alimentele nocive pentru creier, la care trebuie să renunțăm numaidecât. „Cele trei prafuri albe toxice”

Prof. dr. Vlad Ciurea a lansat un avertisment cu privire la alimentele nocive pentru creier, la care trebuie să renunțăm numaidecât.

„Sunt o greutate”, spune marele medic neurochirurg.

Vlad Ciurea: „Consum foarte puțin…, dar știu că face bine”

Alimentele care nu sunt benefice pentru creier ar trebui eliminate complet din rutina noastră. Dacă nu, măcar să le reducem cantitativ. Deși sunt foarte folosite de bucătari, aceste condimente fac mai mult rău decât bine.

„Benefice sunt vegetalele. Cum am spus, în grădina noastră românească sunt toate vegetalele, fructele, semințele. Plus că, pentru creier, este dovedit usturoiul, pătrunjelul, busuiocul. Îmi dă arsuri la stomac, da, dar știu că face bine. Consum foarte puțin usturoi. Toate vasele se limpezesc sub usturoi, atunci mai mult sânge intră în creier”, a declarat Vlad Ciurea, într-un dialog purtat cu Mihai Morar.

Pe lista produselor nocive pentru creier, prof. dr. Vlad Ciurea a pus 3 prafuri celebre, de culoare albă, care ne pot afecta extrem de mult și pe termen lung.

„Nonbenefice sunt toate aceste proteine, prăjeli, care numai de sărbători sunt bune. Sunt o greutate pentru creier. Mai sunt și cele trei prafuri albe toxice: unul îl știm cu toții, al doilea e zahărul rafinat și al treilea este sarea în exces pentru creier. Eu mă refer la creier, nu mă refer la burtă sau la ficat”, a precizat Ciurea.

Cu ce să înlocuim zahărul

Reputatul medic neurochirurg știe câteva trucuri care l-au ajutat să elimine complet zahărul din alimentație.

Întrebarea asta mi-am pus-o și eu. Încerc să fac tot cu miere, apoi mi-am cumpărat ștevie, ca să nu folosesc zahărul. Știu clar că acel zahăr îmi face rău. Închipuiți-vă că vine un tsunami peste tine. Celulele pancreatice, care trebuie să tamponeze zahărul stau așa niște broscuți, vine zahărul și încep să mănânce din el, dar la un moment dat sunt copleșite. Zahărul trece de broscuțe și intră în sânge, duce la boli, depozite de grăsime.

Alimentația e scăpată total de sub control. A început să fie obezitate la copii, noi n-am avut așa ceva”, a explicat medicul Vlad Ciurea.

CITEȘTE ȘI:

Alimentul pe care trebuie să îl consumăm seara, la cină, potrivit doctorului Vlad CIUREA

Prof. Vlad Ciurea dezvăluie care este cel mai sănătos pește pentru celula nervoasă

Medicul Mihaela Bilic dezvăluie câte felii de PÂINE pe zi avem voie să mâncâm, de fapt

Smoothie, băutura care crește riscul de DIABET. Medicii nutriționiști propun alternative

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și