Prima pagină » Sănătate » Prof. dr. Vlad Ciurea dezvăluie alimentul care ne face mai DEȘTEPȚI. „Ne ajută, dă energie celulei nervoase”

Prof. dr. Vlad Ciurea dezvăluie alimentul care ne face mai DEȘTEPȚI. „Ne ajută, dă energie celulei nervoase”

Prof. dr. Vlad Ciurea dezvăluie alimentul care ne face mai DEȘTEPȚI. „Ne ajută, dă energie celulei nervoase”

Renumitul profesor doctor Vlad Ciurea dezvăluie alimentul care ne face mai deștepți. Stimulează celula nervoasă, căreia îi oferă energia necesară pentru a funcționa optim, afirmă medicul neurochirurg.

Mulți români se feresc, însă, să-l consume, trecându-l în categoria alimentelor bune, dar periculoase.

Copiii, însă, ar prefera câte o bucățică la fiecare masă, dacă se poate.

Medicul Vlad Ciurea dezvăluie ce îi place creierului

Și, totuși, din dezvăluirile profesorului doctor Vlad Ciurea aflăm că, deşi poate părea greu de crezut, acest aliment ne ajută foarte mult, fiind un excelent stimulent pentru celula nervoasă.

Cine s-ar fi gândit că medicul face referire la ciocolată?

Întrebat într-o emisiune tv despre alimentele care ajută memoria, Vlad Ciurea a început cu ciocolata şi a explicat:

Există o grămadă de stimulatoare a proceselor cerebrale. Toate aceste stimulatoare favorizează învăţarea, şi la şcoală, şi la copilul mic.

Toţi ştim, de exemplu, că în sesiune se foloseşte cafeaua în cantitate mare. Da, ne ajută. Ciocolata ne ajută, cacaua ne ajută, stimulează şi ajută.

Sunt câţiva factori majori în învăţare: cafeaua, ciocolata, cacaua şi o alimentaţie raţională, cât mai puţine lucruri de tip grăsimi, sarmale, prăjeli, acele lucruri care încarcă stomacul şi sângele nu mai merge în creier.

Lecitina este bună, face parte din elementele care susţin celula nervoasă.

Toate vitaminele, toate mineralele au rol important în învăţare.

Celulei nervoase trebuie să-i dăm ceea ce îi place şi ceea ce este necesar pentru a o ţine în funcţiune. Ei îi mai trebuie oxigen, deci aer curat. 

Apoi, dulce, dar nu zahăr, care este rafinat. Dar dulcele din miere, din fructe, nu prăjiturele însiropate. Trebuie metabolizat uşor acel dulce care dă energie”.

Medicul Vlad Ciurea recomandă un anumit tip de ciocolată

Pentru iubitorii de ciocolată, medicul Vlad Ciurea spune că o concentrație cât mai mare de cacao înseamnă un produs sănătos și bun.

Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem” energie.

Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! 

Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase.

Alimente benefice: ciocolată amăruie, miere, gem fără zahăr

Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. 

Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao.

(…) Ce-i drept, o lume fără bomboane și ciocolată ar fi mai tristă!”, a scris prof. dr. Vlad Ciurea pe contul personal de Facebook.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și