Prima pagină » Sănătate » Profesorul neurochirurg Vlad Ciurea arată care este cea mai bună CARNE de consumat. „O recomand! Se potrivește exact cu structura cerebrală”

Profesorul neurochirurg Vlad Ciurea arată care este cea mai bună CARNE de consumat. „O recomand! Se potrivește exact cu structura cerebrală”

Profesorul neurochirurg Vlad Ciurea arată care este cea mai bună CARNE de consumat. „O recomand! Se potrivește exact cu structura cerebrală”

Profesorul doctor Vlad Ciurea, unul dintre marii neurochirurgi ai lumii, arată că există anumite cărnuri care aduc beneficii extraordinare atât organismului, cât și creierului uman.

„Sunt dovedite aceste lucruri”, insistă renumitul profesor doctor.

Vlad Ciurea: „Recomand somonul, recomand peștele marin”

Astfel, potrivit neurochirurgului Vlad Ciurea, cea mai bună carne pentru creier este cea care provine de la pește. De altfel, reputatul medic insistă că românii ar trebui să consume cu regularitate pește, bogat în proteine și acizi grași nesaturați.

În creier, forma de carne de la care îi care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care îi convine organismului și acel Omega, care are două forme de colesterol. Forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță. 

Se consideră că peștele marin este cel mai bun, bineînțeles că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. 

Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă. Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, a trecut spre alimentația vegetală și alimentația cu pește. 

La pești, cei statici, de pe fundul apei, nu sunt atât de benefici pentru creier”, a explicat Vlad Ciurea.

Ce carne de pasăre recomandă Vlad Ciurea

Pe de altă parte, arată Vlad Ciurea, și carnea de curcan este foarte sănătoasă.

Iar din carne de pasăre, pentru că există și carne de pasăre foarte bună pentru creier, se consideră că cea mai low calories, cea mai cu puține calorii, este carnea de curcan. Și este foarte bună!

Toate aceste elemente sunt majore pentru funcționarea creierului”, a mai spus celebrul neurochirurg, invitat la Antena 3.

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Alertă epidemiologică în România: Primul deces din cauza virusului gripal din acest sezon la o femeie din Cluj
Digi24
Administrația Trump interzice vizele de SUA pentru cinci europeni, printre care și fostul comisar Thierry Breton. Care este motivul
Cancan.ro
Plutonierul major Mirel Tulitu a murit într-un accident rutier cumplit. 3 fetițe au rămas acum orfane de tată 😢
Prosport.ro
FOTO. Mădălina Ghenea le-a tăiat răsuflarea tuturor când a apărut așa la filmări
Adevarul
Poți câștiga 30.000 de euro în șase luni dacă accepți această slujbă pe o insulă pustie din Scoția. Ce sarcini are angajatul
Mediafax
Sudul țării, sub cod galben de ninsori în Ajunul Crăciunului. În ce zone se așteaptă un strat mai consistent de zăpadă
Click
Orașul care va avea primul tren suspendat din România
Digi24
Ce au pățit două ucrainence care au încercat să treacă granița cu 60.000 de dolari ascunși în încălțăminte
Cancan.ro
După 'jihadul' din online, vine contraatacul fostei soții: 'Lupt cu oricine și-ar permite să deranjeze liniștea familiei mele'
Ce se întâmplă doctore
Cum se menține în formă Ricky Martin, la 53 de ani! Zeul latino care sfidează timpul
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Brandul chinezesc ce depășește pragul de 1.000 de unități vândute în România, la câteva luni de la lansare
Descopera.ro
Misterul Triunghiului Bermudelor, posibil rezolvat! Ce au descoperit doi seismologi?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-a pus dracu' să-mi iau păpușă gonflabilă inteligentă!
Descopera.ro
Scanările cerebrale dezvăluie un pericol ascuns în alimentele ultra-procesate