În această perioadă persoanele care țin post evită alimentele de origine animală, inclusiv carnea de vită, acestea fiind expuse riscului apariției anemiei. Astfel, pentru a evita apariția acestei afecțiuni, nutriționiștii le recomandă celor care țin post să profite de alimente care conțin proteine de origine vegetală, printre care se numără și nucile.
Aceste legume au un conținut ridicat de minerale – fier, potasiu, fosfor, magneziu și iod, vitamine – A, E, B, P si C, aminoacizi, grăsimi nesaturate și proteine. Nutriționiștii recomandă cel mult trei – patru nuci pe zi, deoarece o cantitate mai mare poate provoca probleme ale aparatului digestiv, precum dureri de stomac sau constipație. Mai mult, fructele sunt contraindicate pacienților care au probleme intestinale, cum ar fi enterita sau colita.În plus, acestea au un conținut caloric ridicat, astfel că 100 de grame de nuci conțin până la 650 de calorii.
Carnea de vită are un conținut caloric de două ori mai mic decât aceași cantitate de nuci. Astfel, 100 de grame de carne de vită are 270 de calorii.