Prima pagină » Sănătate » Un realizator TV a câștigat lupta împotriva grăsimii. Cum a reușit să slăbească 42 de kilograme?

Un realizator TV a câștigat lupta împotriva grăsimii. Cum a reușit să slăbească 42 de kilograme?

Un realizator TV a câștigat lupta împotriva grăsimii. Cum a reușit să slăbească 42 de kilograme?
Un prezentator TV a câștigat lupta împotriva grăsimii. Cum a reușit să slăbească 42 de kilograme? Sursa Foto: Shutterstock

Dragoș Pătraru, cunoscutul realizator al emisiunii „Starea Nației”, a uimit o țară întreagă nu doar prin comentariile sale acide la adresa clasei politice corupte și analizele sale nocturne, ci și printr-o transformare fizică spectaculoasă.

După ce a ajuns la 122 de kilograme, Dragoș a luat decizia radicală de a-și schimba complet stilul de viață, rezultatul fiind o pierdere impresionantă de 42 de kilograme. Realizatorul are acum 80 kilograme!

Decizia care i-a schimbat viața. La ce alimente a renunțat?

Într-o discuție sinceră la podcastul lui Cătălin Măruță din 2022, Dragoș Pătraru a dezvăluit drumul său către o viață mai sănătoasă, scrie Viva.

„Din momentul ăla, am zis STOP, că am început procesul. Când îmi pun ceva, sunt un pic, și mă duc orice ar fi. Încercările au fost proaste, prima dată. Am încercat să înțeleg ce se întâmplă cu corpul tău când bani mâncarea. Și am început să slăbesc. Prima dată dai repede jos. 10 kile, te joci. Trebuie să îți pui ordine în viață și slăbești 10 kile”. 

Dragoș Pătraru de la Starea Nației / Sursă foto: Facebook

Dragoș Pătraru de la Starea Nației / Sursă foto: Facebook

Dragoș Pătraru spune că cel mai nociv aliment este zahărul.

„Zahărul face rău, și aici la cap, le facem copiilor pe termen lung, rău!”. 

El a renunțat la carne din 2019, alături de nevasta și de fiica sa. El preferă să mănânce pește.

Pe 19 iulie (2022) am făcut trei ani de când nu mai mâncăm carne eu, nevastă-mea și fii-mea. Mâncăm pește, din când în când. Și nu credeam că pot să mă simt atât de bine. Mie îmi plăcea carnea foarte mult, dar inclusiv după analize, eu sunt mult mai bine cu toți indicatorii. Carnea, pe termen lung, este toxică pentru organism”. 

Dragoș Pătraru nu vrea să ajungă o povară la bătrânețe

Prezentatorul a spus că a vorbit cu un medic care i-a spus că „o să murim undeva la 70 ani”, dar diferența este confortul din ultimii 25 ani.  La tinerețe, corpul duce oricât, până la 40 ani.

„Fac sport în fiecare zi, mănânc controlat, am o fereastră în care mănânc, în care am 8 ore, știu ce mănânc, știu cum mănânc. Eu ce vreau de la viața mea? Vreau ca de acum încolo să mă pub bucura de nepoți, de ce am realizat, să pot să mor la 70 și ceva de ani, că asta e media, într-o noapte, după ce nu mi-a pus nimeni pamperși și după ce m-am jucat cu nepoții. M-am așezat și am murit liniștit, fără să fiu o povară, că să se certe copiii, că am stat să-l schimbăm de rahat, să nu stau prin spitale, să nu iau 10 pumni de pastile. Astea sunt lucrurile, că dacă nu te motivează, ești un NESIMȚIT, să te schimbe alții de rahat, să nu te poți bucura de nepoți, să nu te poți plimba în parc cu cineva”. 

Dragoș Pătraru a renunțat la sucuri, orez alb și covrigi

Dragoș Pătraru a eliminat complet orezul alb, făina albă și produsele de patiserie. De asemenea, Dragoș a renunțat la obiceiurile alimentare nesănătoase, precum consumul de fresh-uri, preferând să mănânce fructele întregi, pentru a beneficia de toate fibrele și nutrienții pe care acestea îi oferă.

„Tot ce înseamnă orez alb, făină albă, produsele de patiserie. Orezul alb e doar energia din bobul de orez, e carbohidratul simplu.Nu mai mâncați covrigi, astea sunt dezastru pentru sănătate, tot ce înseamnă fresh, nu mai beți fresh-uri, mâncați portocala întreagă!”, a explicat el.

Realizatorul mai spune că a renunțat și la covrigi, pe care îi consideră un „dezastru pentru sănătate”.

Citește și: Alimentul care distruge organismul, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucureștenilor îl consumă în fiecare dimineață

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele

Citește și