Dieta Dukan promite pierderea unui număr impresionant de kilograme într-un timp realtiv scurt. Această cură de slăbire presupune patru faze: etapa de atac – care trebuie urmată timp de 9 zile, etapa de croazieră – care durează 5 zile, etapa de consolidare – care trebuie urmată timp de 10 zile și etapa de stabilizare definitivă – care trebuie ținută tot restul vieții.
Regimul Dukan seamănă cu o cură hiperproteică, dar reușește să se diferențieze prin etapa de menținere.
Mai jos puteți citi rețetă pentru salata de ouă, care este indicată în faza de atac a dietei Dukan.
Acest preperat este de o complexitate redusă, ținând cont de faptul că salata de ouă este gata în 15 minute
INGREDIENTE:
â— 3 ouă
â— 3 lingurițe de muștar fără zahăr (Diijon)
â— 200 grame de brânză de vacă, care conține 0,1% grăsime
â— 65 grame de șuncă de pui
â— 2 fire de pătrunjel verde
â— sare după gust
MOD DE PREPARARE:
Cele trei ouă se fierb până ce acestea devin tari, apoi se curăță coaja și se taie în două, pe lungime. Mai apoi se scoate gălbenușul și se pune într-un castron separat. Peste gălbenuș se adaugă muștar și un praf de sare și se amestecă bine, până când se obține o compoziție omogenă.
Peste obținut din gălbenuș se mai adaugă treptat brânza de vaci și se amestecă bine până se obține o compoziție foarte cremoasă.
Apoi, se taie albușurile și șunca fâșii subțiri. Odată tăiate, acestea se adaugă în pasta obținută din gălenușul de ou, muștar și brânza de vaci. La fina se adaugă pătrunjelul, după ce a fost tocat mărun, și sare, după gust.