Prima pagină » Sănătate » Salamul Victoria, preferatul românilor, are 80% dintre ingrediente NOCIVE! Te îngrozești când citești eticheta

Salamul Victoria, preferatul românilor, are 80% dintre ingrediente NOCIVE! Te îngrozești când citești eticheta

Salamul Victoria, preferatul românilor, are 80% dintre ingrediente NOCIVE! Te îngrozești când citești eticheta

Salamul de Victoria este preferatul românilor, dar nu mulți știu ce conține cu adevărat. Ingredientele trecute pe etichetă sunt, într-o proporție covârșitoare, nocive.

Unul dintre mezelurile pe care românii le adoră este sățios și vine cu un gust aparte, dar nu-i deloc sănătos.

Ce ingrediente conține salamul de Victoria

Din păcate, nu mulți citesc și etichetele produselor alimentare când le cumpără. Dacă ar face-o, românii gândi de două ori înainte să dea banii pe mezeluri.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a prezentat, în ultimii ani, tot felul de rapoarte cu privire la aceste produse, astfel încât românii să știe ce cumpără.

În primul rând, să spunem că mezeluri precum parizerul, salamul sau crenvurștii nu sunt ceea ce par. Carnea folosită de procesatori este dezosată mecanic, ceea ce înlătură aproape total proteinele de care organismul nostru are nevoie.

Ca să știm ce mâncăm, trebuie să citim eticheta produsului.

Potrivit unui raport ANPC, 80% dintre ingredientele salamului de Victoria sunt nocive, după cum arată fanatik.ro.

Salamul de Victoria conține coloranți, conservanți, agenți de îngroșare și potențiatori de aromă. Nu lipsesc nici stabilizatorii. Carnea? Procentul variază de la un producător la altul.

De exemplu, pulpa de porc se regăsește în acest produs într-un procent de 35%, în timp ce carnea de porc, 15%.

În rest, în salamul de Victoria mai găsim zaharuri, sare, piele de pasăre, amidon, proteină vegetală de soia.

Mezelurile, pline de E-uri

Mezelurile din comerț sunt pline de ingrediente care foarte probabil sunt complet necunoscute consumatorului. Și sunt destul de nocive, dar cu toate acestea le regăsim în compoziția produselor ajunse pe piață.

Aici regăsim stabilizatori (polifosfati de Na, K, Ca, citrat trisodic), potențiatori de aromă (glutamat de sodiu).

În salamul de Victoria, dacă tot ne-am referit la el, putem întâlni și antioxidant (izoascorbat de Na), agent de îngroșare (caragenan, guma Konjak), dextroză, colorant (carmin) și conservant.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele