SĂNĂTOASĂ, SĂȚIOASĂ și DELICIOASĂ. Cum să prepari SUPA de CARTOFI cu CURCAN
O supă caldă este un balsam pentru vremea rece, dar și o mâncare care le dă o stare de confort copiilor atunci când sunt bolnavi. Nu folosiți mixuri de sare și condimente din comerț. Nu sunt potrivite pentru hrana celor mici și majoritatea conțin zahăr și aditivi.
Bebelușilor și copiilor mici le place gustul de usturoi, puteți să-l adăugați cu încredere.
Supă de cartofi cu curcan
Ingrediente:
1 ceapă;
4 căței de usturoi;
1 ardei gras;
1 morcov;
1 felie de țelină;
2 cartofi;
100 grame de carne de curcan, fiartă;
pătrunjel proaspăt, fin tăiat;
Mod de preparare:
Carnea se fierbe separat. Zeama în care a fiert nu se folosește la prepararea hranei copiilor. Se curăță legumele și se taie mărunt. Se adaugă într-o oală cu apă pentru prepararea hranei bebelușilor și copiilor mici bucățelele de țelină, morcovi, cartofi. Când acestea au consistență al dente, se adaugă ceapa, usturoiul, carnea de curcan fiartă în prealabil și ardeiul gras. Se lasă la fiert.
Pentru bebeluși și copii mici, supa se pasează cu ajutorul unui blender. Copiii care pot mesteca bine, pot consuma supa ca atare.
Pătrunjelul se poate adăuga direct în farfuriile copiilor mai mari, dar nu și la cei mici pentru că există riscul de a se îneca cu frunzele.
Citește continuarea pe CSID!
Foto: Hepta