Singurul tip de pâine pe care ar trebui să-l mâncăm ca să evităm orice risc de îmbolnăvire
Steven Gundry, autorul cărții „The Plant Paradox” (n.r. „Paradoxul plantelor”), ne sfătuiește să stăm departe de lectine, o proteină toxică, din plante, care se găsește în grâu și în anumite produse fără gluten.
El spune că odată ce lectinele, care se găsesc și în multe fructe și legume, sunt ingerate, „intră într-un soi de război chimic cu corpul nostru”, care poate provoca reacții inflamatorii și care conduce la creșterea în greutate și la apariția altor probleme de sănătate.
Specialistul recomandă o rețetă specială de pâine, care nu conține niciun fel de cereale și, astfel, niciun fel de lectine.
Această pâine este obținută dintr-un amestec de migdale, semințe și flori de nucă de cocos, fără niciun fel de cereale.
Un studiu recent arată că produsele fără gluten pot conduce la apariția obezității și tind să aibă un mai mare conținut de energie, mai mulți acizi grași și lipide decât produsele care conțin gluten.
O altă cercetare arată că oamenii care urmează diete „fără gluten”, exceptându-i pe cei care suferă de intoleranță gluten, își fac mai mult rău decât bine. Specialiștii au observat că consumul de gluten nu crește riscul de apariție a bolilor de inimă și că acestea apar mai degrabă în cazul celor care limitează aportul de cereale integrale adus organismului.