Prima pagină » Sănătate » Situație alarmantă la Galați. Zeci de persoane cu COVID-19 aşteaptă cu zilele, într-o zonă tampon, transferul la spital

Situație alarmantă la Galați. Zeci de persoane cu COVID-19 aşteaptă cu zilele, într-o zonă tampon, transferul la spital

Situație alarmantă la Galați. Zeci de persoane cu COVID-19 aşteaptă cu zilele, într-o zonă tampon, transferul la spital
Primul pacient din Europa infectat cu noua tulpină COVID din Marea Britanie, confirmat în Italia

Zeci de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 aşteaptă zile întregi într-o zonă tampon organizată la Spitalul de Urgenţă Galaţi pentru a fi transferate la spitale Covid. Transferul durează deoarece toate unităţile suport Covid sunt pline. În acest timp, bolnavii nu primesc tratament pentru Covid.

Zeci de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 aşteaptă zile întregi într-o zonă tampon organizată la Spitalul de Urgenţă Galaţi pentru a fi transferate la spitale suport Covid. Aşteptarea ţine chiar şi trei zile deoarece unităţile care primesc pacienţi sunt pline. În plus, probleme mari sunt cu ambulanţele care nu mai fac faţă solicitărilor.

Luni, 32 de pacienţi aşteaptă să fie transferaţi la spitale suport Covid din Galaţi

Unii aşteaptă de vineri, iar în aceste zile nu primesc tratament pentru boală deoarece Spitalul de Urgenţă nu are medicamente pentru astfel de situaţii.

„La Spitalul Clinic de Urgenţă sunt 32 pacienţi confirmaţi cu COVID 19 care aşteaptă să fie transferaţi către spitale suport COVID. Dintre aceştia, 12 sunt internaţi în secţia tampon, iar 20 sunt cantonaţi în containerele special amenajate din cadrul secţiei UPU Smurd. O parte din pacienţi aşteaptă confirmarea de vineri pentru a fi transferaţi. În acest sens, pentru fiecare pacient s-a luat legătura cu CCNI şi aşteptăm deciziile de transfer. În ultimele 3 zile, 113 pacienţi au fost confirmaţi cu COVID în UPU, iar ambulanţele sosesc în continuu. În secţia ATI COVID sunt internaţi un număr de 16 pacienţi. Facem menţiunea că în cadrul unităţii noastre nu se poate acorda tratament antiviral specific acestor pacienţi, nefiind spital COVID. Tocmai de aceea sunt aşteptate aprobările de transfer către spitalele suport”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă din Galaţi, Ionuţ Băneşanu.

O altă problemă care împiedică transferul pacienţilor este lipsa ambulanţelor. Acestea nu mai fac faţă solicitărilor şi pacienţii trebuie să aştepte ore sau chiar zile întregi pentru a fi transportaţi.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele

Citește și