Cele mai comune îngrijorări ale celor ce urmează să primească un bebeluș în viața lor sunt legate de germeni, de organizarea timpului astfel încât să se poată ocupa și de copil și de animalul de companie, dar și în ceea ce privește un potențial comportament agresiv al necuvântătoarelor care poate pune în pericol siguranța nou-născutului.
Totuși, și renunțarea la animalul de companie mult iubit se poate transforma într-o cruzime greu de suportat pentru viitorul părinte.
O cercetare recentă pare să pună capăt acestor temeri, arătând că relația dintre câine și bebeluș este una cu valențe majoritar pozitive.
Datele analizate de oamenii de știință de la Universitatea din Alberta arată că animalele de companie cu blană, în 70% din cazuri fiind vorba de câini, asigură creșterea procentului de bacterii intestinale benefice în cazul bebelușilor, în special a două dintre acestea care sunt asociate riscului scăzut de obezitate infantilă.
Mai mult, studiul arată că, cu cât contactul cu animalele de companie se realizează mai devreme, cu atât riscul ca bebelușii să se confrunte cu obezitatea sau afecțiunile alergice scade.
Aceste beneficii își fac simțită prezența încă din viața intrauterină a bebelușului, începând cu al treilea trimestru de sarcină.