Prima pagină » Sănătate » Sticlele de plastic, pericol de îmbolnăvire. Ce ne recomandă medicii

Sticlele de plastic, pericol de îmbolnăvire. Ce ne recomandă medicii

Sticlele de plastic, pericol de îmbolnăvire. Ce ne recomandă medicii

Tot mai prezente în viața noastră, sticlele de plastic sunt, totuși, un pericol de îmbolnăvire, dacă nu le folosim în mod corect şi igienic. Medicii specialiști insistă că recipientele din plastic trebuie spălate mai des pentru a elimina riscurile.

Din păcate, mulți oameni nu fac asta gândindu-se că oricum sticlele sunt folosite mai mult pentru apă.

Sticlele de plastic, mediu propice pentru dezvoltarea microbilor

În interiorul sticlelor de plastic se formează un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor și a microbilor, iar creșterile de temperatură favorizează acest lucru.

Marianne Sumego, medic specialist la clinica „Cleveland”, spune că, înainte de a lua cu noi o sticlă reutilizabilă de apă atunci când ieșim afară din casă, trebuie să spălăm bine recipientul din plastic.

De fapt, indiferent de materialul din care sunt sticlele confecționate, mediul umed din interiorul lor favorizează dezvoltarea bacteriilor.

„Vrem ca oamenii să rămână hidratați, dar nu vrem să facă asta cu riscul de a se îmbolnăvi sau de a face o infecție, ceea ce se poate întâmpla dacă nu ai cu adevărat grijă de sticla de apă.

Dacă nu curățați interiorul cu o perie, veți lăsa bacteriile să se dezvolte. Și, astfel, lucrurile vor scăpa de sub control în ceea ce privește sănătatea”, atrage atenţia medicul.

Consecințele sunt serioase, existând riscul producerii unor probleme gastrointestinale sau al apariției alergiilor.

„Dacă aveți alergii la mucegai, e grav fiindcă mucegaiul iubește un mediu umed. Astfel, o să aveți această străfulgerare constantă și inexplicabilă, mâncărimi în nas, strănut tot timpul”, mai spune dr. Sumego.

Sfatul medicului este să spălăm sticla de plastic cu apă și săpun după fiecare utilizare. Același lucru trebuie făcut și în cazul dopurilor. Cel mai bine ar fi să introducem sticla în mașina de spălat vase, căci presiunea apei va curăța perfect atât în interior, cât și în exterior.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și