STUDIU. Carnea, la fel de dăunătoare pentru organism ca și fumatul
Aripioarele de pui sunt la fel de periculoase pentru sănătate ca și țigările. Concluzia le aparține cercetătorilor de la Universitatea Davis din California, după ce au constatat că în ultimele două decenii dieta zilnică conține de patru ori mai multe proteine de origine animală, potrivit unui articol publicat pe site-ul oficial al Universității din California de Sud.
Oamenii de știință spun că din cauza acestor obiceiuri culinare riscul de a muri de cancer este mult mai crescut. Potrivit datelor studiului, o alimentație hiperproteica ar putea face la fel de mult rău ca fumatul unui pachet de țigări.
Studiul a fost făcut pe un grup de peste 6.300 de persoane, care au fost monitorizate aproape 20 de ani.
Voluntarii au fost supuși regulat unor serii de analize pentru a li se monitoriza starea de sănătate. Rezultatele au arătat că 74% dintre cei care am avut o alimentație hiperproteica prezentau un risc ridicat de a muri, spre deosebire de cei care nu aveau o dietă bogată în proteine.
Proteinele de origine vegetală, adică cele care provin din legume, nu au același efect asupra organismului ca și proteine de origine animală.