Prima pagină » Sănătate » STUDIU. Câtă ciocolată trebuie să mănânci dacă vrei să slăbești

STUDIU. Câtă ciocolată trebuie să mănânci dacă vrei să slăbești

STUDIU. Câtă ciocolată trebuie să mănânci dacă vrei să slăbești
Recunoscută pentru capacitatea sa de a ține la distanță bolile de inimă, ciocolata pare să joace un rol important în procesul de slăbire

Recunoscută pentru capacitatea sa de a ține la distanță bolile de inimă, ciocolata pare să joace un rol important în procesul de slăbire. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la BUPA Cromwell Hospital, din Marea Britanie.

Cercetătorii au constatat că persoanele care mănâncă ciocolată regulat, cel puțin de două ori pe săptămână, au un indice de masă corporală mai scăzut fața de cei care includ acest desert ocazional.

„Descoperirile din acest studiu sunt în contrast puternic cu așteptările generale. Cu totii știm că ciocolata este bogată în kilocalorii care pot duce la creșterea în greutate. Totuși, cercetătorii au descoperit o legătură între indicele scăzut al masei corporale și consumul regulat de cicolată. Cercetatorii susțin că aceste constatări se adaugă la numărul tot mai mare de dovezi care sugerează că nu contează cât de mult mănânci, ci contează ceea ce mănânci. Ei cred că ciocolata conține substanțe chimice care au un efect pozitiv asupra metabolismului nostru”, a declarat specialistul în nutriție Shweta Bahsin, de la BUPA Cromwell Hospital.

În cadrul studiului, oamenii de știință au analizat peste 1.000 de bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 20 și 85 de ani, care nu aveau în istoria medicală probleme cardiovasculare, diabet sau colesterol ridicat. Aceștia au fost întrebați de câte ori pe săptămână mănâncă ciocolată și le-a fost măsurată greutatea. Toate datele adunate indicau o masă corporală mai scăzută pentru cei care mâncau cicolata. Aceștia aveau un aport de calorii mai mare, au mâncat multe grăsimi saturate și nu au exercitat mai mult efort decât colegii lor care nu mâncau ciocolata.

Datele cercetării, publicată în jurnalul Archives of Internal Medicine, mai arată că  indiferent cât au interpretat cercetătorii datele și le-au combinat în funcție de vârstă, sex, activitate fizică sau alte criterii, consumul de ciocolată conducea mereu către un indice al masei corporale mai scăzut. Astfel, persoanele care mănâncă ciocolată des sunt mai slabe decât cele care evită să mâncă acest dulce.

Citește și