Ciocolata neagră previne apariția infarcturilor și a accidentelor vasculare cerebrale. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de știință de la Universitatea din Melbourne, Australia.
Specialiștii sunt de părere că acest aliment ar trebui inclus în dieta persoanelor care suferă de afecțiuni cardiovasculare și prezintă un risc crescut de a se confrunta cu afecțiunile menționate mai sus, notează Daily Mail.
Pentru a ajunge la această concluzie savanții au monitorizat timp de un deceniu un grup de 2.013 de persoane care sufereau de sindromul metabolic – o afecțiune care include toleranță scăzută la glucoză, dislipidemie, hipertensiune arterială, obezitate și hiperinsulinemie, dar cu toate acestea nu sufereau de diabet și nu aveau antecedente cardiace, precum un preinfarct. În plus, voluntarii nu urmau un tratament pentru hipertensiune.
În urma evalurii, savanții au observat că includerea a 100 de grame de ciocolată neagră în regimul persoanelor care se confruntă cu afecțiuni cardiace ajută la diminuarea riscului de a suferi de a un infact sau a unui accident vascular cerebral.
Cercetătorii sunt de părere că această descoperire a lor ar putea reduce cheltuielile pe care trebuie să le suporte pacienții bolnavi de inimă, mai notează Daily Mail.
Experții precizează că aceste beneficii au fost observate doar în cazul ciocolatei negre, care avea un conținut de 60-70% de cacao, ingredint care este bogat în flavonoide – antioxidanți care protejează funcția cardiovasculară.