Prima pagină » Sănătate » Studiu. Ce se întâmplă dacă petreci prea multe ore, urmărind emisiuni la TV? Impactul asupra sănătății

Studiu. Ce se întâmplă dacă petreci prea multe ore, urmărind emisiuni la TV? Impactul asupra sănătății

Studiu. Ce se întâmplă dacă petreci prea multe ore, urmărind emisiuni la TV? Impactul asupra sănătății

După o zi stresantă, unul dintre cele mai bune moduri de a te relaxa este să te uiți la TV, urmărind un nou serial sau un film. 

Dar cercetătorii avertizează acum că privitul la televizor pentru perioade îndelungate de timp ar putea crește riscul de a dezvolta mai multe afecțiuni grave, inclusiv demență.

400.000 de persoane au fost implicate într-un experiment. Au trebuit doar să se uite la TV

Un studiu, care a implicat peste 400.000 de persoane din Marea Britanie, cu o vârstă medie de 55,8 ani.

S-a descoperit că privitul la televizor timp de cinci ore pe zi crește riscul de a dezvolta demență, boala Parkinson și de a suferi un accident vascular cerebral.

Studiul, publicat în Journal of the American Medical Directors Association, a urmărit să analizeze legătura dintre timpul petrecut în fața ecranelor pentru activități recreative și sănătatea creierului la adulții de vârstă mijlocie și cei în vârstă.

Peste 10.000 de participanți au făcut AVC, Parkinson sau demență

Cercetătorii de la Universitatea Medicală Tianjin din China au analizat datele a 407.792 de persoane cu vârste cuprinse între 37 și 73 de ani. Dintre acestea, 40.000 au avut o scanare a creierului.

În perioada experimentului de 13 ani, 5.227 de persoane au dezvoltat demență, 6.822 au suferit un accident vascular cerebral și 2.308 au fost diagnosticate cu boala Parkinson.

Timpul zilnic petrecut în fața ecranelor de către mai mult de jumătate dintre participanți (61%) a fost între 1 și 4 ore pe zi, scrie The Sun.

Sursa Foto: Shutterstock

Citește și: Obiceiul periculos din timpul somnului care poate provoca DEMENȚĂ. Cea mai recentă descoperire este alarmantă

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele

Citește și