STUDIU. Ce trebuie să mănânci dacă vrei să faci un copil
Alimentele care fac parte din dieta mediteraneană cresc șansele unei femei de a rămâne însărcinată, după ce a făcut un tratament de fertilizare in vitro. La această concluzie a ajuns un grup de cercetători americani de la Școala de Sănătate Publică din cadrul Universității Harvard.
Astfel, avocado sau uleiul de măsline crește de peste trei ori șansele unei femei care apelează la fertilizare in vitro să rămână însărcinată, notează Daily Mail. Pentru a ajunge la această concluzie, savanții, coordonați de profesorul Jorge Chavarro, au monitorizat un grup de 147 de femei care au făcut un tratament de fertilizare in vitro la spitalul Genera, din Massachusetts.
Grăsimile monosaturate, cunoscute și sub numele de grăsimi „bune”, care se regăsesc în alimente precum avocado, uleiul de măsline, uleiul de floarea soarelui, nuci și semințe sunt recomandate mai ales femeilor care își doresc să devină mame, susțin oamenii de știință de la Harvard.
În urma monitorizării s-a constatat că femeile care aveau incluse în dieta zilnică alimente din dieta mediteraneană au înregistrat o rată de succes a FIV de 3,4 ori mai mare decât cele care nu mâncau fructe precum avocado.
Autorul studiului, Chavarro a precizat că rezultatele obținute sunt extrem de importante, deși specialiștii încă nu au descoperit explicația biologic pentru această combinație de succes. De asemenea, profesorul Chavarro recomandă și includerea peștelui în dieta femeilor, mai ales atunci când vor să devină mame.
„Avocado este cea mai bună sursă de grăsimi monosaturate. Acest fruct este bogat în acizi grași Omega 3″, a menționat coordonatorul studiului.