Ceaiul verde și-a dovedit eficiența în tratarea pierderilor de memorie. Cel puțin asta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Basel, Elveția, notează Science Daily.
În urma unui studiu, oamenii de știință au constatat o îmbunătățire considerabilă a funcționării memoriei după ce participanții la studiu au băut ceai verde. Datele studiului arată că ceaiul verde ar putea fi utilizat pentru tratarea pierderilor de memorie cauzate de tulburări psihice, precum și în cadrul unor terapii de recuperare.
Cercetările anterioare au relevat beneficiile pentru sănătate ale ceaiului verde, însă mecanismele neuronale responsabile pentru aceste efecte au fost necunoscute până acum.
Voluntarii au primit o băutură pe bază de ceai verde înainte de a rezolva câteva exerciții de evaluare a funcțiilor memoriei. Monitorizând activitatea cerebrală cu ajutorul scanării RMN, oamenii de știință au observat o conexiune crescută între cortexul parietal și cel frontal al creierului.
„Descoperirea noastră sugerează că ceaiul verde ar putea crește plasticitatea sinaptică pe termen scurt a creierului”, a spus profesorul Stefan Borgwardt, coautorul studiului.