Vrei să slăbești, dar nu poți renunța la dulciuri. Nu este nicio problemă, atât timp cât la mănânci la micul dejun. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de știință de la Universitatea Tel Aviv.
Într-un studiu despre rolul mesei de dimineață în curele de slăbire, savanții israelieni au descoperit că persoanele care iau un desert după ce au terminat micul dejun reușesc să slăbească mai repede, spre deosebire de cele care nu au acest obicei, notează Daily Mail.
Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință au monitorizat un grup de aproape 200 de persoane obeze, dar care nu erau bolnave de diabet. Voluntarii au fost împărțiți în două categorii, care au urmat două diete diferite care aveau un conținut caloric scăzut. Participanții din prima categorie de voluntari aveau un mic dejun sărac în carbohidrați, care avea 300 de kilocalorii, în timp ce persoanele din a doua grupă de subiecți mâncau un mic dejun care avea 600 de kilocalorii, în care se regăseau proteine, carbohidrați și un desert.
Persoanele care au participat la această cercetare au fost monitorizate timp de 32 de săptămâni, timp în care toți voluntarii au reușit să slăbească, dar subiecții care mâncau și desert au reușit să slăbească cu aproape 7 kilograme mai mult.
Mai mult, analizele de sânge efectuate în laborator au mai arătat că nivelul de grelină, cunoscută și sub numele de „hormonul foamei” era unul scăzut în rândul subiecților care primeau desert după micul dejun.
Daily Mai notează că scăderea în greutate mai pronunțată în cazul persoanelor care aveau voie să mănânce desert ține mai mult de aspectul psihologic, decât de cel alimentar. Specialiștii spun că persoanele care aveau voie să mănânce dulciuri se ridicau de la masă sătule și nici nu erau tentate pe parcursul zilei să mănânce altceva decât era acceptat în cură, spre deosebire de ceilalți voluntari care rămâneau cu pofte și frustrări care îi făceau să trișeze regimul și să mănânce, pe ascuns, dulciuri și alte alimente interzise.