Prima pagină » Sănătate » STUDIU. Motivul pentru care pâinea ar trebui să nu lipsească din regimul zilnic al unei femei însărcinate

STUDIU. Motivul pentru care pâinea ar trebui să nu lipsească din regimul zilnic al unei femei însărcinate

STUDIU. Motivul pentru care pâinea ar trebui să nu lipsească din regimul zilnic al unei femei însărcinate
Pâinea conține vitamine, fibre și minerale esențiale organismului

Pâinea nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică a unei femei insărcinate, sunt de părere experții în sănătate. Potrivit acestora, datorită conținutului ridicat de acid folic, cunoscut și sub numele de vitamina B9, pâinea previne ajută la prevenirea bolii spina bifida, afecțiune congenitală, notează Daily Mail.

Medicii spun că acidul folic este o substanță extrem de importantă pentru organismul oricărei femeie atât în perioada de sarcină, cât și în cea de dinaintea concepției.

Pâinea conține vitamine, fibre și minerale esențiale organismului, este o sursă importantă de carbohidrați cu ardere lentă, fapt care ajută la menținerea constantă a glicemiei și asigură energie organismului. Cu toate acestea, nutriționiștii afirmă că acest aliment trebuie mâncat cu moderație, deoarece îngrașă.

Chiar dacă conținutul caloric al acestui aliment este relativ mare, medicii nutriționiști recomandă cel mult două felii de pâine la fiecare masă principală, deoarece consumarea acesteia în cantități rezonabile este obligatorie într-o dietă echilibrată.

În plus, pâinea are un indice glicemic ridicat, motiv pentru care este recomandat să elimini din alimentație pâinea albă, deoarece este fabricată din făină rafinată. Cea mai bună este pâinea din făină integrală, din făină de secară care, deși are un conținut caloric mai ridicat decât cea albă, oferă rapid senzația de sațietate.

Nutriționiștii mai precizează că pâinea albă conține de trei ori mai puține vitamine și oligoelemente, iar magneziu, calciu și fosfor – de cinci ori mai puțin – decât pâinea integrală. Procesul tehnologic de măcinare a grâului scade calitatea nutritivă a pâinii. Astfel, în făina albă mai rămân mici cantități de vitamina B1, acid pantoenic, acid folic, fier, cupru, zinc și magneziu.

Citește și