Prima pagină » Sănătate » STUDIU. Obezitatea infantilă predispune la infertilitate

STUDIU. Obezitatea infantilă predispune la infertilitate

STUDIU. Obezitatea infantilă predispune la infertilitate
Copiii care sunt obezi prezintă un risc crescut de a se confrunta cu probleme de fertilitate atunci când ajung la vârsta maturității

Copiii care sunt obezi prezintă un risc crescut de a se confrunta cu probleme de fertilitate atunci când ajung la vârsta maturității. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de știință de la Universitatea de Stat Oregon din Statele Unite ale Americii.

Datele obținute de savanții americani sunt unele îngrijorătoare, după cum susțin aceștia. Potrivit cercetătorilor, obezitatea infantilă este responsabilă de apariția pubertății precoce, fapt că ar duce la apariția problemelor de infertilitate la maturitate, mai ales în rândul femeilor, notează Daily Mail.

Specialiștii precizează că printre efectele adverse ale obezității infantile se numără atât declanșarea pubertății precoce, cât și apariția afecțiunilor ficatului, pancreasului și a grandelor endocrine.

„Numărul persoanelor care suferă de obezitate este în continua creștere, iar datele arată că această boală afectează tot mai mulți copii. Dieta joacă un rol important atunci când vine vorba de fertilitatea fiecărei persoane, astfel că oamenii care au probleme cu greutatea au șanse destul de mici să devină părinți. Predispoziția la infertilitatea apare atât în cazul persoanelor care suferă de obezitate, dar și a celor care sunt anorexice”, spune proferosul Patrick Chappell, coordonatorul studiului.

Specialiștii sunt de părere că dieta joacă un rol important în ceea ce privește șansele unei persoane de a deveni părinte. O dietă dezechilibrată perturbă o serie de hormoni care sunt implicați în procesul de reproducere, mai arată datele studiului.

Cercetările anterioare au arătat că pubertatea precoce predispune la apariția diabetului zaharat, a cancerului și a sindromului metabolic, boală care se manifestă prin toleranță scăzută la glucoză, dislipidemie, hipertensiune arterială, obezitate și hiperinsulinemie.

Citește și