Prima pagină » Sănătate » STUDIU. Pofta de mâncare, reglată de hormoni

STUDIU. Pofta de mâncare, reglată de hormoni

STUDIU. Pofta de mâncare, reglată de hormoni
Senzația de foame este reglată printr-un sistem complex, din care fac parte hipotalamusul și cortexul cerebral, însă și hormonii joacă un rol important.

Senzația de foame este reglată printr-un sistem complex, din care fac parte hipotalamusul și cortexul cerebral, însă și hormonii joacă un rol important. Cel puțin așa susțin cercetătorii de la Clinica Universitară de Medicină Internă din Viena, care au demonstrat că Ghrelin, un hormon din tractul stomaco-intestinal, apare în dozaje diferite la oamenii grași și la cei slabi, determinând astfel variațiile de greutate, relatează cotidianul Der Standard.

Membrii echipei de cercetători speră ca, odată cunoscut acest lucru, să se poată crea medicamente care să stimuleze apetitul persoanelor foarte slabe – cum ar fi suferinzii de cancer sau bătrânii -, respectiv să se inhibe senzația de foame la cele supraponderale. 

În prezent, echipa de cercetători condusă de Anton Luger lucrează la identificarea centrilor cerebrali care se activează în momentul în care o persoană percepe senzația de foame și cum pot fi influențați acești centri. Primele rezultate vor fi prezentate în cadrul celui de-al 15-lea Congres al Asociației Europene de Neuroendocrinologie (ENEA) din Viena.

 

Citește și