Prima pagină » Sănătate » STUDIU. Sindromul mâncatului noaptea „este real”

STUDIU. Sindromul mâncatului noaptea „este real”

STUDIU. Sindromul mâncatului noaptea
Persoanele care se trezesc în miez de noapte pentru a se hrăni suferă de sindromul mâncatului noaptea

Persoanele care se trezesc în miez de noapte pentru a se hrăni suferă de sindromul mâncatului noaptea. Un studiu dat publicității recent, care a fost realizat un grup de cercetători americani, arată că această afecțiune ar putea fi determinată de o genă în condițiile în care nu există o explicație concretă în ceea ce privește factorii care predispun la această boală, notează BBC.

Datele studiului arată că 1-2% dintre persoane se confruntă cu sindromul mâncatului noaptea. Printre simptomele acestei afecțiuni se numără: trezitul peste noapte sau incapacitatea de a adormi fără să mănânce.

Aceste simptome au fost catalogate ca fiind semne alte unei tulburări alimentare. Cercetătorii de la Institutul Salk, din La Jolla, USA, au studiat acest sindrom, dar au precizat că nu pot spune cu exactitate care sunt cauzele care duc la apariția afecțiunii, astfel că au pus boala pe seama unei mutații genetice.

„Pentru o perioadă lungă de timp persoanele care se confruntă cu sindromul mâncatului noaptea nu au fost luate în considerare ca fiind bolanave de o tulburare alimentară”, a precizat Satchidananda Panda, coordonatorul studiului.

Mâncatul târziu în noapte este atribuit unui stil de viață dezechilibrat care predispune la apariția obezității.

Citește și