Sucuri „miraculoase” care pot reduce riscul de a face CANCER. 10 rețete cu fructe și legume, pe care le poți face rapid acasă
Potrivit Societății Americane de Oncologie, consumul a cel puțin două căni și jumătate de fructe și legume în fiecare zi poate ajuta la reducerea riscului de apariție a mai multor cancere, deoarece acestea sunt bogate în antioxidanți.
Alimentele bogate în antioxidanți sunt, între altele: morcovii, legumele cu frunze verzi, fructele de pădure, citricele, merele, perele și ceaiul verde. Dacă vi se pare dificil să consumați fructe și legume la fiecare masă, luați în calcul prepararea unui suc.
O cercetare științifică publicată în Medical News Today a evidențiat beneficiile pentru sănătate ale sucului de morcovi, inclusiv prevenirea bolilor pulmonare, a cancerului de sân și de stomac și poate preveni efectele secundare ale tratamentului leucemiei.
Health Central a realizat o listă cu 10 rețete de sucuri bogate în antioxidanți. Introducerea acestora în dieta zilnică poate ajuta la creșterea aportului de fructe și legume, ceea ce poate duce la scăderea riscului de cancer.
Sucuri care previn cancerul. Rețete simple
1. Suc de portocale
- 3 portocale
- ½ cană de afine întregi (proaspete sau congelate)
- 1 morcov
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
Puneți portocalele, afinele și morcovul într-un storcător. Rezultatul se amestecă cu scorțișoară și se servește.
2. Suc de portocale, morcov și măr
- 3 morcovi
- 1 portocală
- 1 măr
- 1 bucată de rădăcină de ghimbir
Introduceți toate ingredientele într-un storcător și serviți.
3. Sucul de la mic dejun
- 2 căni de căpșuni (proaspete sau congelate)
- 1 morcov
- 1 portocală
Procesați toate ingredientele într-un storcător și serviți.
4. Suc de afine
- 1 cană afine
- 1 cană cireșe fără sâmburi
- ½ cană de zmeură
- ½ cană de struguri roșii
Puneți toate ingredientele într-un storcător și serviți.
5. Suc de kiwi
- 2 portocale
- 2 kiwi
- 1 morcov
- 1 papaya, cu semințe
Toate ingredientele se pun într-un storcător și se zdrobesc.
6. Amestecul de rodii
- 1 rodie (numai semințe)
- 2 prune (fără sâmburi)
- ½ cană cireșe (fără sâmburi)
- ½ cană căpșuni
Procesați toate ingredientele într-un storcător și serviți.
7. Suc „galben” din morcovi, caise și pepene galben
- 2 morcovi
- 2 caise (sâmbure)
- ¼ pepene galben
Toate aceste ingrediente se pun într-un storcător și apoi sunt gata de a fi consumate.
8. Suc de mere și afine
- ¾ cană de afine
- 3 morcovi
- 2 mere
Ingredientele se pasează într-un storcător și sunt gata de a fi servite.
9. Suc verde
- 8 frunze de spanac
- 2 frunze de kale
- 1 sfeclă
- 2 tulpini de țelină
- 1 măr
Pasați toate ingredientele într-un storcător și puteți să îl beți.
10. Smoothie de căpșuni
- 1 cană căpșuni
- 1 rodie (doar semințe)
- ½ cană de zmeură
- 1 bucată de rădăcină de ghimbir (1/2 inch)
- ½ cană suc de afine
Procesați primele patru ingrediente împreună într-un storcător. Se amestecă cu sucul de afine și se servește.