Top 10 alimente care cresc IMUNITATEA. Mihaela Bilic: „Dacă ar fi să desemnez produsul-vedetă, acela ar fi salata orientală”

Publicat: 09 02. 2024, 13:53
Mihaela Bilic indică alimentul care duce la obezitate infantilă / Sursa FOTO: facebook.com/mihaela.bilic

Nutriționistul Mihaela Bilic dezvăluie care sunt alimentele care ajută la creșterea imunității. Între acestea se numără ardeiul gras, pătrunjelul, dar și oul. „Dacă ar fi să desemnez produsul vedetă al dietei pentru crearea imunității, aleg salata orientală”, spune medicul.

Top 10 alimente care cresc imunitatea!

1. Conserva de sardine în sos tomat este un concentrat de omega 3, calciu și fier. Toate se absorb eficient datorită acidității din roșii.

2. Iaurtul și produsele lactate acide conțin lactobacili și bifidobacterii, vitamina A și D. Au și toate mineralele.

3. Pătrunjelul are mai multă vitamina C decât citricele. Atenție! Nu e de decor, ci se mănâncă la… castron.

4. Ardeiul gras, indiferent de culoare, dar și morcovii, conțin beta caroten. Este un precursor de vitamina A.

5. Ceapa și usturoiul sunt bogate în compuși cu sulf. Aceștia au rol antibacterian și antiviral.

6. Oul este cea mai banală sursă de proteine omega 3, vitamina A și D, plus minerale din belșug.

7. Cartofii, orezul și pastele făinoase, consumate reci au efect pre-biotic. Adică hrănesc bacteriile bune din intestin.

8. Bobul de cacao și cel de cafea conțin sute de substanțe antioxidante, cu efect tonic și de stimulare a organismului.

9. Nucile, sunt bogate în omega 3 și vitamina E.

10. Ceaiul verde conține o substanță capabilă să crească de 5 ori imunitatea organismului prin activarea limfocitelor, globulelor albe din sânge.

„Salata orientală este produsul-vedetă”

„Dacă ar fi să desemnez produsul vedetă al dietei pentru crearea imunității, aleg salata orientală. Aduce 4 ingrediente importante pentru sănătate: cartof, ceapă, ou și murături, cu efect pro și pre-biotic garantat”, spune Mihaela Bilic, conform Știrile Pro Tv.

Salată orientală / Sursa foto: Facebook

Nutriționistul Mihaela Bilic dezvăluie alimentul ieftin care face minuni la slăbit. Îl consumă zilnic, de ani buni

Mihaela Bilic vorbește despre alimentul minune care ajută la slăbit, fiind la îndemână oricui. Nu costă mulți bani și este disponibil în orice magazin.

Nutriționistul a dezvăluit care este alimentul banal din frigiderul oricărui român, care va ajuta la eliminarea kilogramelor în plus.

Mihaela Bilic a dezvăluit secretele simple ale slăbitului în emisiunea lui Cătălin Măruță de la Pro TV. Conform nutriționistului, „lactatele sunt Dumnezeu” și partenerul de nădejde al oamenilor vor să scape de dietele costisitoare.

„Sunt niște lucruri interesante, pe care nici măcar nutriționiștii nu le înțeleg cu privire la metabolism. S-au făcut inclusiv studii comparative, însă e clar că sunt anumiți nutrienți care intensifică eficiența de a slăbi și atunci, dacă mâncăm puțin, măcar să nu ne fie foame.

Ar trebui să fim isteți și să mâncăm alimente umflate cu apă și cu aer, să ni se pară că mâncăm mult, astfel încât să nu iasă calorii multe și mai avem și alimente care accelerează slăbitul”, a spus Mihaela Bilic, citată de spectacola.ro.

Mihaela Bilic a înlocuit apa cu laptele

Mihaela Bilic spune că lactatele accelerează metabolismul și țin de foame toată ziua. Bilic a spus că, încă de mică, a înlocuit apa cu laptele. „Eu întotdeauna am băut lapte în loc de apă, mănânc lactate precum bebelușii. Proteina din lapte slăbește și nu există animal căruia să-i dai lapte indiferent de vârstă și să nu-l vrea.

Când zic lapte, mă refer la produsele lactate slabe fermentate, laptele dulce, kefir, iaurt, brânza proaspătă de vaci, care e de dietă și urda românească. În momentul în care le introducem în alimentația noastră, iar asta înseamnă 3 porții de lactate pe zi, slăbitul se dublează ca eficiență și randament. Lucrurile sunt științifice și demonstrate”, a spus Mihaela Bilic.

Pe de altă parte, dacă sunt persoane care obișnuiesc să consume iaurturi cu fructe, Mihaela Bilic recomandă ca acestea să fie alese în funcție de cantitatea de zahăr pe care o conțin, de fapt.