Proteinele, vitaminele, mineralele, carbohidrații și chiar grăsimile sunt substanțele nutritive care nu au trebui să lipsească din dieta zilnică a fiecăruia dintre noi. Medicul nutriționist Mihaela Bilic, autoarea cărții „Sănătatea are gust”, a realizat un top cinci al alimentelor care trebuiesc incluse în regimul fiecărei femei.
â— Laptele și produsele lactate degresate sunt indispensabile organismului unei femei, deoarece acestea reduc riscul apariției osteoporozei, boală des întâlnită, odată cu înaintarea în vârstă. Bogate în calciu și în vitamina D, lactatele măresc absorbția mineralului în masa osoasă.
â— Sardinele, pe lângă acizi grași esențiali Omega 3, conțin mult fier și calciu. Dr. Bilic spune că organismul va beneficia de toți acești nutrienți chiar dacă mâncăm sadine din conservă.
â— Soia și derivatele ei conțin fitoestrogeni cu rol protector împotriva bolilor cardiovasculare.
â— Roșiile, prin intermediul fitonutrientului numit licopen, protejează pielea de îmbătrânirea precoce și de efectul negativ al razelor ultraviolete.
â— Ciocolata, mai ales cea care are un conținut ridicat de cacao, are efect antioxidant, de neutralizare a radicalilor liberi, responsabil de îmbătrânirea precoce a pielii.