TOP 8 ceaiuri care ne detoxifică ficatul: de la ceaiul de păpădie la ceaiul de pătrunjel
Ficatul, principalul organ care ne filtrează toxinele din organism, nu o poate face de unul singur după ce consumăm alimente grase și băuturi alcoolice.
Acesta produce bilă și ajută enzimele din corp să descompună acizii grași și detoxifică sângele, stochează glucoza, stimulează colesterolul.
Gabriela Alecu, medic primar medicină de familie, a vorbit pentru CE SE ÎNTÂMPLĂ DOCTORE? despre beneficiile a opt ceaiuri. Ea recomandă să luăm o pauză de la consumat toxine și să începem o cură cu ceaiuri.
Iată opt ceaiuri pentru ficat gras
- Ceaiul de rostopască – jumătate de linguriță de plantă, peste care se toarnă apă clocotită și se lasă la infuzat timp de 15 minute. 1-2 cești sunt suficiente pe zi pentru a trata bolile de ficat
- Ceaiul de păpădie – recomandat pentru obezitate, ajută organismul să absoarbă mineralele. Se consumă 1-3 căni pe zi, preparat din 1-2 lingurițe cu planta mărunțită.
- Ceaiul din coajă de crușin, flori de coada-șoricelului, frunze de măceș, mătase de porumb etc. Regenerează celulele hepatice (2-3 căni pe zi, prima la ora dimineții, pe stomacul gol).
- Ceaiul verde – reduce riscul cancerului de ficat.
- Ceaiul de armurariu – Reduce întoxicația de alcool. Se consumă timp de 6 zile, apoi trebuie luată o pauză 10 zile.
- Ceaiul de gălbenele – Ameliorează acneea, ulcerul gastric și bolile de ficat.
- Ceaiul de ghimbir – previne boala ficatul gras și alte boli digestive. Cu 1-2 feliuțe de ghimbir dat pe răzătoare, se consumă 1-2 căni pe zi.
- Ceaiul de pătrunjel – Conține vitamina C și mai mult fier decât spanacul. Cu 1-2 căni, se poate trata ficatul gras și alte boli hepatice. Este indicat pentru colici.
Citește și: Alimentul care este mai nociv pentru ficat decât alcoolul.Ce trebuie să faci ca să eviți problemele