Unele persoane fac toxiinfecție alimentară, în timp ce alte persoane care au mâncat același lucru sunt scutite de astfel de manifestări pentru că organismul lor este capabil să lupte împotriva acestei afecțiuni.
Sistemul imunitar joacă un rol esențial în prevenirea, detectarea și tratarea bolilor și infecțiilor și este diferit în funcție de persoană. Putem stimula sistemul imunitar prin alimentatie, exercitiu fizic, odihna, adica printr-un stil de viata sanatos si echilibrat. De aceea, deși două persoane mănâncă același lucru, una dintre ele poate face toxiinfecție alimentară și cealaltă nu.
Toxiinfecția alimentară perturbă complet microbiomul intestinal, motiv pentru care simptomele își fac apariția.
Medicul de urgență certificat Dr. Justin Mazur spune că informarea pacienților este esențială.
Oamenii vin întotdeauna la camera de urgență declarând: Știu că nu am toxiinfecție alimentară, pentru că sunt singurul care s-a îmbolnăvit. Informarea pacienților este crucială, deoarece este destul de comun ca nu toată lumea să se îmbolnăvească de la o simplă toxiinfecție alimentară.
Simptomele sunt în general atribuite alimentelor contaminate cu un virus, o bacterie sau, mai rar, un parazit. O persoană cu un microbiom inadecvat se va confrunta mai des cu intoxicații alimentare”, a declarat acesta.
Alimentele pe care le consumăm joacă un rol important în sănătatea microbiomului intenstinal.
„Carnea, carnea de pasăre și fructele de mare contaminate care sunt servite crude sau insuficient gătite reprezintă un factor de risc. Consumul de produse lactate crude, cum ar fi ouăle, laptele sau aluatul crud, este un alt factor de risc”, a explicat medicul.
CITEȘTE ȘI: