Prima pagină » Sănătate » Trei tratamente faciale pe bază de iaurt. Ce efect are acest aliment asupra pielii

Trei tratamente faciale pe bază de iaurt. Ce efect are acest aliment asupra pielii

Trei tratamente faciale pe bază de iaurt. Ce efect are acest aliment asupra pielii
Iaurtul ajută al revigorarea pielii

Iaurtul este recunoscut nu doar pentru beneficiile sale asupra oaselor, ci și pentru efecte sale revigorante asupra pielii. Concultanții în frumusețe spun că acest aliment ajută la tratarea acneei – problemă întâlnită atât în rândul adolescenților, cât și a adulților, previne uscarea pielii și îi redă acesteia elasticitatea.

Specialiștii oferă trei măști pe bază de iaurt pentru îngrijirea tenului.

● Iaurtul și drojdia reprezintă o soluție la îndemână pentru tratarea acneei. Tot ce trebuie să faci este să amesteci câteva linguri cu iaurt cu o bucățică de drojdie de bere. Amestecul obținut se aplică pe față și se lasă să acționeze preț de 20 de minute. Apoi, curățați fața cu apă călduță. Această mască este recomandată cel puțin o dată pe lună.

● Iaurtul și mierea ajută la prevenirea uscării pielii. Consultanții în frumusețe spun că această mască este recomandată inclusiv pentru persoanele cu pielea sensibilă. Astfel, pentru acest tratament facial aveți nevoie de câteva linguri de iaurt, ulei de măsline, turmeric, lemn de santal și miere. Toate aceste ingrediente se amestecă într-un castron de ceramică, iar pasta obținută se aplică pe față. Masca se lasă să acționeze timp de 15 minute, apoi este înlăturată cu apă călduță. Acest tratament facial este recomandat chiar și de două ori pe săptămână.

● Merele și iaurtul asigură hidratarea și elasticitatea pielii. Ingredientele pentru realizarea acestei măști sunt un măr, iaurt, miere și puțin praf de amidon alimentar. Mărul este dat prin răzătoare și se amestecă cu trei lingurițe de iaurt, de preferință nedegresat. Se adaugă o lingură de miere și un vârf de lingură de amidon. Se amestecă toate aceste ingrediente până se obține un amestec omogen, care se aplică pe față, gât și decolteu. După 20 de minute se îndepărtează cu apă călduță. Mai mult, această mască este benefică și pentru tratarea cuperozei, boală de piele care afectează aproximativ 75 la sută din femeile de vârstă mijlocie.

Citește și