Trucul ingenios pentru depozitarea CARTOFILOR pentru a se păstra „proaspeți și delicioși” pentru câteva luni
Încolțirea le aduce cartofilor un gust ascuțit, neplăcut și amar.
Dar dacă îi depozitați corect, cartofii pot rămâne proaspeți și intacți timp de câteva „luni”.
Trucul ingenios pentru a depozita cartofii
Potrivit Kitchen Tips Online, citat de Express, un canal care a strâns peste 226.000 de abonați pe YouTube, există un truc grozav (dacă neobișnuit) pentru depozitarea cartofilor. Prima lui recomandare este să depozitezi cartofii într-un subsol. Dar dacă bucătăria este singurul loc în care poți depozita cartofii în casa ta, atunci există o metodă „genială”.
Trebuie să-i înfășurați într-o foaie de gătit și încălziți la grătar, unul lângă altul. Nu spălați cartofii, nu deteriorați coaja cartofilor și cu siguranță nu-i umeziți înainte de depozitare.
Aceștia pot fi depozitați într-un sertar.
Cele mai bune metode pentru a păstra cartofii proaspeți
Addison a oferit câteva sfaturi utile pentru depozitarea cartofilor: „Când îi păstrați la temperatura camerei, asigurați-vă că îi puneți într-un coș, ladă, pungă de hârtie, cutie de carton sau container acoperit lejer, pentru a fi bine ventilați. Cartofii întregi, nepreparați, pot rezista de obicei până la două săptămâni dacă sunt depozitați corect la temperatura camerei.
„Odată tăiați, cartofii cruzi vor rezista aproximativ 24 de ore. Trebuie să puneți cartofii cruzi tăiați într-un bol cu apă rece, complet submerși, și să îi refrigerați.”
Sfaturi suplimentare pentru depozitarea cartofilor
Cheia pentru a păstra cartofii proaspeți pentru mai mult timp este să îi feriți de umiditate, căldură și lumină. Aceasta înseamnă că cel mai bine este să îi păstrați într-un container aerisit, cum ar fi o pungă de plasă sau un coș. Asigurați-vă că îi țineți departe de aragaz, cuptor sau alte aparate fierbinți din bucătărie, deoarece căldura poate provoca începerea procesului de putrezire.
De asemenea, este recomandat să păstrați cartofii separat de alte fructe și legume, deoarece produc un hormon de creștere numit etilenă, care poate accelera maturarea atunci când multe produse sunt depozitate împreună. Unul dintre cele mai rele legume pe care să le păstrați lângă cartofi este ceapa, deoarece și ea produce etilenă și va determina începerea procesului de degradare a cartofilor.
„Nu păstrați cartofii lângă ceapă! Nu sunt vecini buni și reacțiile chimice dintre ele vor strica ambele legume mai repede”, a explicat Addison, potrivit express.co.uk. Cea mai bună recomandare pentru depozitarea cartofilor este să îi păstrați nespălați și să îi verificați regulat, deoarece orice cartof care începe să miroasă sau să se înmoaie poate cauza stricarea celorlalți.