Tu știai că AICI sunt mai multe BACTERII decât în vasul de toaletă? Pericolul la care se expun românii în mod inconștient
Mulți oameni sunt convinși că vasul de toaletă conține cele mai multe bacterii.
Însă, în realitate, există în casă ceva și mai murdar!
Studiul care schimbă totul
Un studiu publicat de Amerisleep dă peste cap tot ce se știa până acum.
Potrivit cercetătorilor americani, o față de pernă nespălată pentru mai mult de 7 zile poate conține până la trei milioane de microrganisme dăunătoare. Vorbim despre bacterii periculoase pentru sănătatea omului.
Experții din State spun că, dacă nu schimbi fața de pernă timp de o lună, numărul bacteriilor se apropie de 12 milioane!
Chiar și așa, mulți și-au pierdut obiceiul de a schimba fețele de pernă și cearșafurile în fiecare săptămână. De ce să nu recunoaștem, sunt români care așteaptă și câte o lună înainte de a spăla cearșafurile de pe pat.
„Când te bagi în pat, îți contaminezi lenjeria cu celulele moarte ale pielii, cam 50 de milioane pe zi, dar și cu transpirație, machiaj, creme, păr sau orice altceva care îți atinge corpul în timpul zilei. Chiar și părul animalelor de companie sau mătreața, plus ciuperci, mucegai și particule de murdărie, de toate găsim pe un cearșaf.
Celulele moarte ale pielii și transpirația oferă hrană acarianului, atrăgându-l în patul tău și ajutându-l să se reproducă”, a dezvăluit doctorul Hadley King, citat de jpost.com.
Potrivit sursei citate, cel mai adesea, în lenjeria de pat găsite bacteriile responsabile de pneumonie și alte infecții. Toate acestea au o mare rezistență la antibiotice, de aceea este recomandată înlocuirea cu regularitate a fețelor de pernă și a cearșafurilor, în fiecare săptămână.
Pe de altă parte, un accesoriu prețuit de doamne prezintă un risc de murdărie mult mai ridicat decât ne-am fi așteptat. În urma utilizării în exces, poșeta poate ajunge să conțină și până la 10.000 de tipuri diferite de bacterii, un număr mult mai mare decât cel dintr-un vas de WC murdar.
La râdul lor oamenii de știință de la Universitatea din Colorado au stabilit anterior că pe palmele noastre trăiesc circa 4.700 de diverse tipuri de bacterii. Mare parte dintre acestea ajung pe lucrurile pe care le pipăim. Astfel, atingând gențile și interiorul acestora cu mâinile murdare, acestea se infectează.
Citește AICI mai multe despre acest subiect și care sunt sfaturile pe care le dau specialiștii.