„Metodologia este una oarecum hibridă, între cancer și bolile virale, și de aceea noi am numit-o personalizată regional, pentru că nu puteam ține cont de caracteristicile imune ale unui individ, așa cum se întâmplă în cancer, trebuia să mergem un pic mai sus, la caracteristicile imune ale unei populații mari, cum sunt populațiile europene”, a declarat profesorul Virgil Păunescu, medic primar alergologie și imunologie clinică.
O primă formulă a acestui vaccin ar exista, susțin specialiștii de la Timișoara, însă încă se lucrează la structura acesteia. Ei nu au spus însă și cât va mai dura până când vor definitiva cercetarea.
„Nu este definitivă povestea aceasta, am obținut până acum o serie de rezultate, dar în fiecare săptămână mai punem o cărămidă la ceea ce am construit, mai rafinăm vaccinul”, mai spune coordonatorul echipei de experți.
Odată definitivată formula vaccinului este nevoie însă de studii clinice. În plus, Institutul din Timișoara nu are capacitatea de a produce acest vaccin la scară largă.
Directorul Institutului susține însă că a fost contactat deja de câteva firme care s-ar putea ocupa de producția vaccinului.
Sursă FOTO: Shutterstock