Ventilatorul: Aspecte pozitive și negative. Pentru cine nu este recomandat / Cum poți scădea temperatura din casă
„Pentru unii oameni, folosirea unui ventilator pe timpul nopții îi poate ajuta să adoarmă și să mențină o temperatură mai scăzută. Pentru alții, folosirea ventilatorului îi poate ține treji și le poate provoca crize de astm sau le poate declanșa senzația de uscăciune la nivelul ochilor”, scrie acesta.
De asemenea, avertizează că ventilatorul contribuie la distribuirea prafului din cameră care va declanșa diferite alergii sau crize de astm. De aceea, Mark recomandă curățarea ventilatorului înainte de folosire.
Cei care folosesc ventilatorul se expun riscului de a avea pielea uscată și chiar și ochii, aspect problematic mai ales pentru cei care poartă lentile.
Câteva sfaturi pentru a menține o temperatură mai scăzută în casă:
– acoperă ferestrele cu materiale care reflectă lumina;
– folosește draperii mai deschise la culoare și ține-le închise / trase (jaluzelele metalice sau draperiile de culoare închisă contribuie la creșterea temperaturii din cameră);
– fă dușuri cu apă mai rece, nu caldă, și stropește-te din când în când cu apă la temperatura camerei;
– consumă băuturi reci în mod regulat, cu precădere apă și suc natural de fructe sau legume, însă încearcă să eviți alcoolul, băuturile ce conțin cafeină și cele care au un conținut ridicat de zahăr;
– scoate din priză toate aparatele electrocasnice pe care nu e folosești deoarece, dacă nu le scoți, pot produce căldură.
Foto: Pixabay