VIDEO | Echipamente performante la Secția Chirurgie Toracică a Spitalului de Urgență „Sf. Ioan”. ”Asigură calitate și siguranță actului medical” (P)

Publicat: 31/08/2023, 11:36

Secția de Chirurgie Toracică a Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Ioan” din Capitală are în dotare echipamente moderne, care îi ajută pe medici să folosească tehnici performante în tratarea pacienților. Cadrele medicale spun că aparatele oferă o foarte bună vizualizare a structurilor anatomice, asigurând, totodată, și „o bună calitate a actului chirurgical”.

Dr. Tamer Abduraim, medic specialist în chirurgie toracică, susține că pacienții care au astfel de afecțiuni pot beneficia de intervenții chirurgicale „atât pe cale clasică, cât și pe cale minim invazivă, toracoscopică sau asistată toracoscopic”.

„La noi se adresează pacienții cu patologie pulmonară toracică, o patologie benignă sau malignă, însemnând de la cazuri de tip pneumotorax până la patologie malignă de tip neoplasme pulmonare. Neoplasme pulmonare care se pot rezolva, și noi putem interveni pe cale chirurgicală, atât pe cale clasică, cât și pe cale minim invazivă, toracoscopică sau asistată toracoscopic. Pot fi operații cu un grad de dificultate mic, însemnând toracoscopii diagnostice, pentru pleurezii, pentru eventuale biopsii pleurale sau noduli pulmonari, până la rezecții pulmonare, pneumonectomii, lobectomii, în care, practic, se scoate plămânul sau un segment al acestuia, în cazul neoplaziilor, a cancerului.

În ultimul an, noi am trecut printr-o perioadă de tranziție. Am fost, timp de doi ani, spital 100% COVID. Pe mine m-a ajutat faptul că sunt chirurg toracic și patologia COVID de tip insuficiență respiratorie pulmonară este tangentă cu patologia mea”, a afirmat dr. Tamer Abduraim.

Medicul a precizat că „lucrurile sunt într-o permanentă dinamică” în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Ioan”, motiv pentru care este importantă o actualizare continuă, atât a personalului medical, cât și a aparaturii.

„După doi ani de spital COVID, noi, practic, trebuie să ne recâștigăm pacienții, să recâștigăm încrederea acestora și să revenim la condițiile de dinainte, să avem o activitate normală. Tot timpul trebuie să ne upgradăm.

Ideea este că totul se petrece într-o dinamică, tot ce înseamnă, în primul rând, upgradare a personalului, științifică, să fim la nivel cel puțin optim, un nivel care să asigure niște condiții și o siguranță actului chirurgical și pacientului. Trebuie să ne upgradăm și din punct de vedere material, din punct de vedere al aparaturii pe care o folosim în aceste intervenții chirurgicale, care, la fel, să asigure condiții de siguranță și o bună calitate actului chirurgical.

Lucrurile sunt într-o permanentă dinamică, tot ce este aparatură uzată moral sau material, în Blocul Operator, se schimbă, se achiziționează aparatură recentă sau de nouă generație, care să ne permită nouă să desfășurăm această activitate în condiții cât mai bune”, a declarat dr. Tamer Abduraim.

„Lanțul pentru toracoscopie și laparoscopie asigură calitate și siguranță actului chirurgical”

Medicul specialist în chirurgie toracică a explicat că, pentru chirurgia minim invazivă, este folosit „lanțul pentru toracoscopie și laparoscopie de ultimă generație”, care aduce calitate și siguranță actului chirurgical.

„Înainte de perioada pandemiei și după pandemie, s-a achiziționat o aparatură mai modernă. Noi avem Bloc Operator comun, chirurgie generală și chirurgie toracică, iar aceste aparate se folosesc și în chirurgia laparoscopică minim invazivă, și în chirurgia toracoscopică.

Pentru chirurgia minim invazivă, pentru chirurgia toracoscopică, folosim lanțul pentru toracoscopie și laparoscopie de ultimă generație, cu imagine Ultra HD, care să ne permită să vizualizăm foarte bine structurile anatomice și să asigure o calitate și o siguranță actului chirurgical. Este un lanț Storz, mai avem și de la Johnson & Johnson, precum și o platformă de tip Valleylab, pentru electrocauterizare – este un electrocauter, practic.

Avem și un aparat de radiologie ultramodern, mobil, cu rezoluție Ultra HD, care permite preluarea de imagini în timpul intervențiilor chirurgicale. Acest aparat este mai puțin folosit în chirurgia toracică, este folosit în chirurgia generală”, a menționat dr. Tamer Abduraim.

Întrebat ce îmbunătățiri aduc aparatele noi, prin comparație cu cele mai vechi, dr. Tamer Abduraim a explicat că, prin intermediul imaginii Ultra HD, „se vizualizează mult mai bine structurile anatomice”.

„Practic, se îmbunătățește imaginea, nu sunt la nivel de robot, dar sunt detalii, prin Ultra HD, care permit o vizualizare mult mai bună a structurilor anatomice. Încercăm să oferim, în primul rând, disponibilitate și o capacitate de a rezolva problemele acute, noi fiind și spital de urgență, comparativ cu alte spitale, Filaret sau Marius Nasta sau Militar. Dacă apare o problemă la ora 22:00, la 23:00, eu trebuie să fiu aici și să rezolv această problemă.

Fiind și o patologie care necesită o intervenție rapidă – accidente rutiere, hemotorax, insuficiențe respiratorii generate de pneumotorax, este nevoie de intervenție rapidă. Chiar dacă nu este o intervenție chirurgicală foarte laborioasă, este o intervenție minimă care salvează viața pacientului și permite rezolvarea, într-un timp ulterior, a unei probleme mai mari”, a explicat dr. Tamer Abduraim.


CITEȘTE ȘI:

VIDEO| Aparate de ultimă generație la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sf. Ioan”. „Diagnosticăm mai ușor patologia cu care vin pacienții” (P)

VIDEO | Secția Chirurgie Vasculară a Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan”, dotată cu aparate moderne. „Ne ajută foarte mult la operațiile majore” (P)

VIDEO | Tehnici medicale performante la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan” din Capitală. „Aparatele aduc mai multă siguranță în actul operator”

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
1 din 10 copii, victimă a violenței în primele două luni ale anului școlar