Prima pagină » Sănătate » Vlad Ciurea dezvăluie ELIXIRUL care curăță corpul și mintea. Gândurile negre și toxinele dispar din organism!

Vlad Ciurea dezvăluie ELIXIRUL care curăță corpul și mintea. Gândurile negre și toxinele dispar din organism!

Vlad Ciurea dezvăluie ELIXIRUL care curăță corpul și mintea. Gândurile negre și toxinele dispar din organism!

Prof. dr. Vlad Ciurea dezvăluie elixirul care curăță corpul și mintea. Gândurile negre și toxinele dispar din organism!

Prof. dr. Vlad Ciurea a dezvăluit elixirul care te ajută să scapi de gândurile negre și să elimini toxinele din organism.

Importanța sportului pentru organismul uman este de netăgăduit. Unii oameni au devenit dependenți de sport, dar alții se scufundă tot mai mult în sedentarism.

Renumitul neurochirurg Vlad Ciurea a vorbit despre secretul care stă în mișcare.

Vlad Ciurea: Dependență de sport, dependență de cafea

Medicul Vlad Ciurea spune că nu e deloc greu ca sportul să devină o parte din viața ta, măcar pentru o jumătate de oră pe zi, comparând această „dependență” cu cea de cafea.

”Foarte simplu se explică acest lucru. Este o frază pe care a spus-o un savant japonez: ”mă mișc, deci exist”. El și-a calat existența pe mișcare și această mișcare a devenit, ca și cafeaua pentru unii dintre noi, un drog.

Și nu mai poate fără mișcare, ceea ce-i face și bine, pentru că punând în funcțiile de mișcare, s-a implementat în creier și acolo este o mică rotiță care îți spune: te trezești, aleargă; sau ai ajuns, aleargă.

Cred că este un elixir și consider că face foarte bine și sunt uimit de această educație pe care o au americanii referitor la sport și faptul că se mișcă”, a explicat medicul Vlad Ciurea, la emisiunea Punctul de Întâlnire.

Vlad Ciurea: ”Sportul dă vitalitate, putere, gândire, tinerețe, gânduri bune”

Cel mai bine este să facem sport dimineața, pentru că ne pune organismul în mișcare.

”30 de minute de sport dimineața și toate gândurile rele s-au eliminat. Tot ce a primit organismul, oxigen, după aceea apă, desigur, a făcut ca să curețe de toxine corpul și de gânduri rele creierul.

Întreg organismul l-a pus în mișcare, i-a dat ceea ce spunem noi vitalitate, putere, gândire, tinerețe, gânduri bune”, a recomandat prod. dr. Vlad Ciurea.

De ce este bine să faci sport dimineața?

Crește nivelul de energie

Sportul stimulează eliberarea endorfinelor, ceea ce te face să te simți plin de energie și pregătit pentru o nouă zi. Să faci sport dimineața poate ajuta la trezirea corpului și la creșterea nivelului de energie pentru toată ziua.

Gândești mai clar și mai bine

Sportul regulat dimineața poate contribui la creșterea concentrării și la îmbunătățirea clarității mentale pe parcursul zilei. Prin stimularea fluxului de sânge către creier, sportul dimineața poate spori capacitatea de concentrare și performanța cognitivă.

Mai puțin stres

Sportul dimineața poate fi o modalitate eficientă de a gestiona stresul și de a-ți începe ziua într-un mod pozitiv. Prin eliberarea endorfinelor și prin reducerea nivelului de cortizol (hormonul stresului), sportul poate ajuta la reducerea anxietății și a tensiunii emoționale.

Un somn mai bun

Studiile au arătat că sportul frecvent poate contribui la îmbunătățirea calității somnului, scrie doctorulzilei.ro. Corpul tău va fi mai pregătit să se relaxeze și să se odihnească în timpul somnului, ceea ce poate duce la un somn mai bun și mai odihnitor.

Îți stimulează metabolismul

Sportul dimineața poate stimula metabolismul și poate spori arderea caloriilor pe tot parcursul zilei. Aceasta poate fi utilă în gestionarea greutății și menținerea unui nivel sănătos de fitness.

Îți permite să îți organizezi mai bine ziua

După sportul de dimineață, toate task-urile din acea zi devin , brusc, mai simple. Totodată, te eliberezi de grijile că nu vei mai avea timp să faci exerciții mai târziu în zi și te poți bucura de beneficiile sportului fără a te simți presat de ceas.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și